Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Arrangementen themajaar 2012Op zoek naar een eigentijds dagje uit op een historische locatie? In het kader van het provinciale themajaar ‘Over-Levende Monumenten!’ worden in 2012 verschillende dag- en verblijfsarrangementen aangeboden.


Terug in de tijd
Tijdens de themajaar-arrangementen maken bezoekers een ontdekkingstocht langs kerken, kastelen en andere monumenten die een nieuwe functie hebben gekregen. Combineer bijvoorbeeld een bezoek aan het Jenevermuseum met een heerlijke lunch in het oude stadhuis van Schiedam. Of ga met de veerboot terug in de tijd en breng een bezoek aan vestingstad Gorinchem en Slot Loevestein, om daarna in een trendy restaurant aan te schuiven voor een heerlijk 3-gangendiner.

Unieke overnachtingen
Wie er graag iets langer tussenuit gaat, heeft de keuze uit verschillende verblijfsarrangementen. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling langs Goudse monumenten, geniet van een High Tea in het voormalig historisch weeshuis en overnacht in een sfeervolle B&B in het centrum van Gouda. Of geniet van een fietstocht langs de molens op het mooie eiland Voorne-Putten; u overnacht op een camping, bezoekt een wijngaard en fietst naar het historische stadje Brielle voor  een bezoek aan het Briels Museum (voormalig stadhuis).

Over-Levende Monumenten!
Herbestemde historische locaties vormen tijdens het themajaar ‘Over-Levende Monumenten!’ een uniek decor voor een eigentijds dagje uit. De arrangementen laten zien hoe herbestemming van monumenten ertoe bijdraagt dat zij bewaard blijven voor toekomstige generaties. Op www.zuid-holland.com zijn bovengenoemde arrangementen en vele andere dagjes uit te boeken.