Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

MATHOLE - Voor wie van veelzijdige natuur en sportieve uitdagingen houdt, is de regio Amathole in de Oostkaap de juiste bestemming.

Algemeen
De regio Amathole ligt tussen de Wild Coast, de Friendly N6 en Frontier Country in, met centraal gelegen het Amathole gebergte. Vruchtbare rivierbeddingen, bossen en watervallen vormen samen het indrukwekkend veelzijdige landschap. Een natuurlijke omgeving die bovendien talloze mogelijkheden voor sportieve activiteiten biedt. Hotels in zuid Afrika

Xhosa cultuur
Het hele district ademt de sfeer van onafhankelijkheid en democratie uit. De naam Amathole, vanuit het Xhosa vertaald ‘de kalven van de Drakensbergen’ verwijst naar de landelijke levensstijl van de Xhosa’s, waarvan het Nguni-vee nog steeds graast aan de voet van de bergen.  In de universiteit Fort Hare bevindt zich een omvangrijke collectie Afrikaanse Xhosa kunst, er zijn prachtige San-schilderingen te bekijken.

Fort Beaufort
De kleine historische stad Fort Beaufort is gelegen in een vallei waar het citrusfruit de bomen kleurt. De vallei met rivieren, bossen, watervallen en diepe ravijnen nodigt uit tot het maken van lange trektochten en lome wandelingen door de weidse natuur.
Vergeet niet de Martello Tower te bezoeken, een nationaal monument waarop een kanon is gemonteerd dat 360 graden ronddraait. Er zijn in de wereld slechts twee van deze kanonnen bekend.  

Fort Fordyce Nature Reserve
De belangrijkste doelstelling van Fort Foryce Nature Reserve is het bewaren van het Dohne sourveld, de omliggende bergregenwouden en de biodiversiteit van het gebied. Met name een verkenning te paard is populair, al dan niet met gidsen. Zelfs diegene die nog geen paardrijder is, weet bij er bij vertrek alles van. Daarnaast is het park een goede uitvalsbasis voor trektochten of om te vissen (baars) en biedt het prachtig uitzicht op het Amathole gebergte.
In het park zijn verschillende accommodaties waar overnacht kan worden als Harris Hut en Maqomas Den.  
www.ecparks.co.za

Cathcart
Het historische stadje Cathcart is een soort heiligdom van rust. Oneindige sterrenhemels maken de nacht een wonde. Dagen die gevuld kunnen worden met vogelen, trekken, vissen of mountainbiken. Maar vooral het zweefvliegen of hanggliden vanaf de omliggende hellingen is populair, met hun rustige vlucht op geen enkele wijze de rust verstorend.

Stutterheim
Stutterheim is gelegen aan de voet van het Kologha gebergte, een uitloper van het ruige Amatola gebergte. Met z'n schitterende omgeving van dammen, heuvels, dichtbegroeide bossen, weilanden en meren is Stutterheim een ideale locatie voor wandelaars, mountainbikers, hengelaars en kampeerders. Het stadje werd in 1837 opgericht als missiepost, vandaag de dag draait het leven van de doorsnee Stuttenheimer om de boerderij of de houtindustrie.

Thomas River Historical Village
Thomas River Historical Village is in 2003 geopend nadat Jeff en Ann Sansom de ingrijpende herbouw op zich hadden genomen. Een voormalig treinstation is nu een dorp waar de bezoeker terug gaat in het verleden. Neem de tijd om er de privé bibliotheek, het treinwagon museum, rock art museum, pub museum of antieke motorsmuseum te bezoeken. Populair is ook het Ramble restaurant waar in de museum pub of in de historische dinerzaal kan worden gegeten.

Hogsback
Hogsback is hoog in de het Amathola gebergte gelegen omgeven door inheemse bossen met kristalheldere watervallen. De omgeving krijgt iets mystieks door de mistflarden die rond de bergtoppen zweven. Ervaar die sprookjesachtige rust, het uitzicht en de zonondergangen die in elk seizoen weer anders zijn. Hogsback is ook bekend vanwege zijn prachtige tuinen en de majestueuze 800 jaar oude Yellowwood tree. Trektochten, paardrijden, vogelen het kan er allemaal.

Vervoer
Amathole is gemakkelijk te bereiken via de luchthaven van East London en over het water via de haven East London, per auto via de N2 of N6 snelweg of per trein.

Edgeworld Tours
Voor groepsreizen, vooral kleinere groepen of groepen waarbij de leeftijden uiteenlopen zoals bij familiereizen, biedt Edgeworld Tours een pakket rondreizen van een of meer dagen die onderling gecombineerd kunnen worden. Zo kan iedere groep naar eigen wens en interesse een passende reis samenstellen. Bestemmingen en routes liggen juist buiten de toeristische trekpleisters. En de overnachtingen zijn geboekt in de lokale accommodaties.
Wat dacht u van overnachten in Arminel Mountain Lodge, Katberg, Waylands Lodge, Morgan Bay hotel  of bij Cata Village? Een voor een accommodaties die garant staan voor een onvergetelijke ervaring.
www.edgeworldtours.co.za

Manderson Hotel en Conference Centre
Praktisch gelegen aan de N6, ligt het dorpje Stutterheim en het Manderson Hotel en Conference Centre. Dit 3-sterren hotel beschikt over 34 kamers, waaronder 3 suites, 7 junior suites en 13 deluxe rooms (allen rolstoelvriendelijk). In het restaurant kan men heerlijk eten en drinken. Het Manderson heeft uitzicht op de Amatole Mountains en heeft de afgelopen jaren diverse prijzen in ontvangst mogen nemen zoals de Accommodation Award.
www.manderson.co.za

King's Lodge Hotel
King's Lodge Hotel (3 sterren) ligt aan in centrum van Hogsback en heeft een landelijke uitstraling, de kamers zijn comfortabel, rustig en gezellig, en er kan heerlijk gegeten worden. King's Lodge Hotel is de ideale uitvalsbasis om Hogsback te ontdekken. Geniet van prachtige bergwandelingen, verken de kunstgaleries en ambachtelijke winkels of bezoek de beroemde tuinen met Rododendrons en azalea's.
www.kingslodgehogsback.co.za

Eagles Ridge Country House ligt aan de voet van Amathole Mountains in Stutterheim. Hiervan uit kunnen gasten boswandelingen maken, zwemmen, paardrijden, mountainbiken,  boogschieten,golfen, vissen, kajakken, abseilen, vogels kijken of motor tochten maken.
Daarnaast kan men hier koken met traditionele Xhosa vrouwen – samen met hun traditionele gerechten voorbereiden,  terwijl ze Afrikaanse muziek maken en er gezongen word.
De accommodatie is geschikt voor individuele reizigers en voor groepen tot 30 personen.  
www.eaglesridge.co.za  www.visiteasterncape.co.za