Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

11e achtbaan en 5e themahotel. Europa-Park heeft reeds een ongekend aanbod aan attracties en shows, maar in het seizoen 2012 komen er weer een aantal spraakmakende uitbreidingen bij.

Zo opent het park de snelle houten achtbaan 'Wodan', zijn de shows in een nieuw jasje gestoken en kan in de parkbioscoop een nieuwe 4D-film beleefd worden. Vanaf juli kan er ook overnacht worden in het vijfde themahotel. Met 1.000 extra bedden beschikt het grootste attractiepark van Duitsland dan ook over het grootste hotel resort.

11e achtbaan
Europa-Park kent reeds tien bijzondere achtbanen. Dit seizoen wordt er een elfde aan het rijtje toegevoegd. Deze houten achtbaan, genaamd "Wodan - Timburcoaster", is 1.050 meter lang, kent een hoogteverschil van 40 meter en heeft een topsnelheid van meer dan 100 km/u. De maximale g-kracht is 3,5. Het rijden van een houten achtbaan zorgt sowieso voor een bijzondere beleving en  "Wodan" zal door zijn snelheid, bochtenwerk en air-time er nog een schepje bovenop doen. Daarnaast heeft de nieuweling nog iets extra's in petto: de baan kruist de rails van twee andere achtbanen. Met de houten achtbaan brengt het park een hommage aan de geschiedenis van moederbedrijf Mack Rides. In 1921 bouwde de onderneming Mack haar eerste houten achtbaan. Mack Rides is tegenwoordig een van de vijf grootste achtbaanleveranciers ter wereld en Europa-Park heeft als showroom van het moederbedrijf natuurlijk altijd de primeur van de nieuwste modellen.

6 uur show per dag
Naast talloze attracties voor jong en oud, is Europa-Park ook bekend vanwege het uitgebreide showprogramma. Iedere dag staat er maar liefst 6 uur entertainment op de planken. In 2012 zijn vele shows aangepast en zullen 230 artiesten uit zo’n 30 landen de bezoekers weer verbazen en verwonderen. Op diverse plaatsen in het park laten zij hun acts zien, maar vooral tijdens de vier grote shows: de ijsshow (“Supr’Ice in het museum”), de stuntshow (“Het collier van de Koningin”), de variétéshow (“Luminocity”) en de musicalshow (“Waterloo”).

4 dimensies
In de parkbioscoop draait dit zomerseizoen de 4d-film, “Euromaus en het geheim van Slot Balthasar”. Deze film is afgelopen winter in première gegaan, maar nu voorzien van zomerse beelden. In de film gaat parkmascotte Euromaus samen met zijn vrienden  op ontdekkingsreis door de catacomben van Slot Balthasar. Met bijzondere 4D- effecten is de film voor jong en oud een echte aanrader. Slot Balthasar is ook in het echt te bezichtigen. Het is het kasteel uit 1442 waarin zich nu een restaurant bevindt en waaromheen Europa-Park de afgelopen 36 jaar gebouwd is.

Vrooooom, vroooaaaww
In het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, Silver Star (73 meter) is vanaf 31 maart een tentoonstelling te zien over Michel Vaillant. Deze stripheld kwam in 1957 in België tot leven en heeft als motorsportheld in zo’n 70 albums vele avonturen beleefd. In de tentoonstelling zijn de originele Mercedes-Benz-modellen te zien, waarin Vaillant in zijn strips verschillende races gewonnen heeft.

5e themahotel
Een 35 meter hoge rood-witte vuurtoren markeert het vijfde themahotel van Europa-Park: “Bell Rock”. Het is genoemd naar de evenhoge vuurtoren bij Schotland en een van de laatste vuurtorens die pelgrims en ontdekkingsreizigers zagen voordat ze de Atlantische Oceaan overstaken.
„Bell Rock” wordt helemaal uitgevoerd in New England-stijl met vele maritieme invloeden; de stijl die de Engelse kolonisten in de 18e en 19e eeuw naar Amerika brachten. Europa-Park komt met dit 231 kamers tellend hotel tegemoet aan de grote vraag van verblijfsgasten en bouwt zo verder aan Europa-Park als bestemming voor een korte vakantie. Het hotel zelf bestaat uit een hoofdgebouw met 4 verdiepingen en 5 vleugelgebouwen met ieder 3 verdiepingen. De gebouwen zullen in lichte en frisse kleuren uitgevoerd worden in de bekende houtbouw uit de koloniale tijd.
Net zoals bij de andere themahotels van Europa-Park kunnen hotelgasten ook hier de vermoeidheid van een dagje Europa-Park achterlaten in het binnen- en buitenzwembad of in de wellness-afdeling. Kinderharten gaan sneller kloppen in de waterspeelplaats of de speelruimte in het hotel. Voor de inwendige mens staan er  maar liefst drie restaurants ter beschikking, waaronder een fine dining-restaurant in de vuurtoren.

Overvolle evenementen-kalender
In elk jaargetijde is er volop activiteit in Europa-Park. Staan in het voorjaar de nieuwe attracties centraal, in de zomer zorgen de verschillende waterattracties voor de nodige afkoeling. Van 29 september tot en met 4 november staat het park in het thema van Halloween. Het park wordt met 160.000 pompoenen gedecoreerd en voor de echte Halloween-fans zijn er speciale avond-evenementen. Het park sluit op 4 november maar gaat 20 dagen later weer open voor de winteropenstelling. Het gehele zomerseizoen zijn er feesten in het park, de ene keer staan de gepresenteerde landen centraal, de andere keer zijn er muziekfeesten. Op www.europapark.com vindt men de uitgebreide evenementen-kalender.

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark met meer dan 100 attracties en shows. In het park zijn dertien Europese landen tot in de puntjes nagebouwd. Het is het  grootste attractiepark ter wereld met een seizoensopenstelling en het op een na best bezochte park in Europa. Europa-Park ontvangt jaarlijks vele onderscheidingen en is afgelopen jaren meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa.  Het park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Meer informatie: www.europapark.com