Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Proefvaren in de RAI Haven. In RAI haven vindt u diverse boten waar u een proefvaart mee kunt maken. U kunt vanuit de RAI haven doorvaren naar de Amsterdamse grachten. U kunt direct ervaren of de boot echt bij u past.

Nieuw: Mini HISWA
Er worden er zo’n 50 verschillende historische scheepsmodellen tentoongesteld in de grootte variërend van 35 tot 60cm, allemaal gemaakt zonder gebruik te maken van bouwdozen of kant- en klare producten.
Solozeilers Henk de Velde en Laura Dekker in het Zeiltheater
Laura Dekker en Henk de Velde vertellen in het Zeiltheater hun indrukwekkende verhalen over hun reis op de wereldzeeën. Ook geeft Laura een zeilclinic.

Olympische boten op de HISWA
HISWA 2012 biedt samen met het Watersportverbond een paviljoen met alle boten waarmee Nederland deelneemt aan de Olympische spelen in 2012. Een aantal zeilers uit de Nederlandse kernploeg zijn hierbij aanwezig.

Leerzame Meteo Clinics
Leerzame clinics voor elke watersporter die zich wel eens op de grotere wateren begeeft. Aan de hand van herkenbare parktijkcases krijgt u meer inzicht in alles op het gebied van meteo. De clinics worden verzorgd door Zilt Magazine. Meld je nu aan.

Avontuurlijk programma in het Zeiltheater
In het Zeiltheater zijn dagelijks interactieve sessies over droomreizen door onder andere Henk de Velde, Wouter Verbraak en Laura Dekker, technische en tactische tips voor wedstrijdzeilers, Olympisch zeilen en nog veel meer. Bekijk het programma.

Flinke snelheden in de Powerboat zone
Een hele serie wedstrijdspeedboten uit verschillende klassen met motorvermogens van 6 tot en met 600 pk. Voor iedereen die houdt van snelheid op het water is een bezoek aan de Powerboat zone een must!

Honda Kids Experience
Op zaterdag 10 en zondag 11 maart kunnen kinderen onder begeleiding varen in RAI haven. Verschillende boten, zelfs boten van de Reddingsbrigade, met Honda buitenboordmotor liggen klaar om door de jeugd eens flink aan de tand gevoeld te worden.

Zelf waterskiën, zeilen, surfen en meer!
De Water Fun Zone in samenwerking met Europeesche Vrijheidsverzekeringen is dé plek op de HISWA voor jongeren. Ga waterskiën, zeilen, kanoën en nog veel meer! In het weekend wordt het Indoor Open NK wakeboarden gehouden.

Creatieve activiteiten voor jongeren
Naast de Water Fune Zone kunnen jongeren vanaf 6 jaar onder begeleiding meedoen aan creatieve activiteiten, zoals bootjes bouwen, zeilen maken en leren knopen.

Workshops over het onderhouden van uw boot
Op het Onderhoudspaviljoen kunt u deelnemen aan diverse workshops over het onderhoud aan uw boot. Ook worden interessante demonstraties gegeven door professionals. Bekijk het programma.

Buitenboordmotoren werkplaats
Wilt u meer weten over reparaties aan buitenboordmotoren en het onderhouden ervan? Yamaha Motor Nederland richt op haar stand een werkplaats in waar monteurs demonstraties geven.

Even bijkomen in het Schipperbitter café
De bruine kroeg op het balkon is de plek om onder het genot van een drankje even bij te komen van de rondgang over de beurs en met andere watersporters het glas te heffen op de start van het vaarseizoen.

www.hiswa.nl