Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

17 maart 2012 verschijnen bij uitgeverij Tirion Sport twee bijzondere fietsboeken die de schoonheid van Limburg als fietsprovincie in beeld én kaart brengen: Racefietsen Zuid-Limburg en Mountainbiken Zuid-Limburg.

De full colour geïllustreerde routeboeken zijn samengesteld en vormgegeven door de Limburgse wielerliefhebber Rick Brauwers.

De boeken bevatten bekende en minder bekende routes, bijvoorbeeld ‘De Smockelaerstocht’ en de finale van het wereldkampioenschap wielrennen dat dit najaar in Valkenburg en omgeving wordt gereden. Alle routes zijn ook digitaal beschikbaar voor fietsnavigatiesystemen. De foto’s van Irmo Keizer zijn één van de hoogtepunten van de boeken. Aan Mountainbiken in Zuid-Limburg is meegewerkt door Bart Brentjes, voormalig Olympisch kampioen mountainbiken én Limburger. De boeken beschrijven het karakter van de tochten en zoomen in op de beklimmingen en de afdalingen. De kaartjes en de insidertips van de auteur over opmerkelijke plekjes en bijvoorbeeld eet- en drinkgelegenheden op de route maken de boeken compleet.

Over de auteur

Rick Brauwers (1974) heeft al sinds zijn jeugd een passie voor mountainbiken.
Sinds enkele jaren heeft hij echter ook de racefiets de liefde verklaard. Zijn woonplaats Simpelveld, in het Limburgse Heuvelland, vormt enkele keren per week het startpunt voor een tocht door dit klimeldorado.

Mountainbiken Zuid-Limburg, paperback, 192 pagina’s, € 16,95, ISBN 9789043911801
Racefietsen Zuid-Limburg, paperback, 184 pagina’s, € 16,95, ISBN 9789043912891

Voor meer informatie www.tirionsport.nl