Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Joop Zoetemelk Classic is op zaterdag 17 maart 2012 de start van de Maand van het Groene Hart. Het begin van een reeks van evenementen die een maand lang de aandacht vestigen op een uniek natuurgebied midden in de Randstad.

Bij de start van de recreatieve routes van de Joop Zoetemelk Classic, om 9.15 uur zullen de Leidse burgemeester Lenferink en de Zuid-Hollandse gedeputeerde Weber samen op de wielerbaan van Swift het startschot geven van de Maand van het Groene Hart.

De Leidse wielervereniging Swift organiseert op 17 maart 2012 voor de zesde keer de Joop Zoetemelk Classic. Een Hollandse voorjaarsklassieker voor toerfietsers aan het begin van de lente. Behalve drie cyclo-sportieve routes worden er ook twee recreatieve routes door het Groene Hart uitgezet van 25 km en 50 km met de start vanaf 9.15 uur. Dat is het moment waarop de Leidse burgemeester Lenferink en gedeputeerde Weber op het wielerparcours in Park de Bult het startsein zullen geven voor de Maand van het Groene Hart.

Bij de Joop Zoetemelk Classic worden naast de recreatieve routes drie cyclo-sportieve routes uitgezet: 150 km met start vanaf 8.00 uur, 100 km met start vanaf 8.30 uur en 75 km met start vanaf 9.00 uur. Joop zelf geeft om 8.30 uur het officiële startschot voor de cyclo-sportieve routes. Alle routes worden uitgepijld en komen allemaal langs het standbeeld van Joop Zoetemelk in Rijpwetering. Er zijn verzorgingsposten onderweg, waar sportdrank en –voeding wordt aangeboden. De start en finish van alle routes is bij Swift, Willem vd Madeweg 1, 2324 AR Leiden. Maar vlak vóór de finish wacht nog een venijnige klim in park de Bult: die omgedoopt wordt tot Col du Bourg à la Crème. Als je die gehaald hebt suis je zegevierend naar de finish beneden. Alle deelnemers krijgen ter herinnering een speciale Joop Zoetemelk Classic bidon en een GroeneHart-goodybag. Ook wordt van elke deelnemer een videofilmpje gemaakt. Na afloop kan iedereen zijn eigen film bekijken op www.MySports.tv en doorsturen naar vrienden en familie via de sociale media.

Voorinschrijving met korting tot 10 maart
Inschrijven  op 17 maart kost € 10,-. Wie inschrijft vóór 10 maart 2012 via www.swift-joopzoetemelkclassic.nl krijgt korting en betaalt slechts € 7,50