Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voor het eerst zal in Duitsland een groot deel van het oeuvre van de Griekse schilder El Greco (1541-1614) te zien zijn. Onder de naam ‘El Greco en De Moderne Kunst’ organiseert het Museum Kunstpalast een overzichtstentoonstelling van ruim 40 werken van de schilder.

Het betreft met name portretten, landschappen en religieuze werken van de kunstenaar, waaronder Laocoön, De opening van het vijfde zegel en El Espolio. Tegelijkertijd worden er 100 werken tentoongesteld van 38 vroegmodernistische kunstenaars waaronder Ludwig Meidner, Max Beckmann, Paul Cézanne, Robert Delaunay, Oskar Kokoschka, Wilhelm Lehmbruck, August Macke, Pablo Picasso en Egon Schiele. Voor de tentoonstelling stellen verschillende gerenommeerde musea werken ter beschikking, zoals de National Gallery of Art in Washington, het MoMA in New York, het Prado in Madrid, Museo del Greco in Toledo, de National Gallery in Londen en Edinburgh en het Louvre in Parijs. De tentoonstelling loopt van 28 april tot en met 12 augustus. Curator is Beat Wismer. De VVV Düsseldorf heeft een El Greco arrangement samengesteld met een hotelovernachting, toegangskaart tot de tentoonstelling, de Düsseldorf Welcome Card en een informatiepakket. Prijs is €59, €69 of €99 per persoon, afhankelijk van het gekozen hotel. Nadere informatie over de tentoonstelling op www.smkp.de, over Düsseldorf en het arrangement op www.duesseldorf-tourismus.de.

El Greco wordt in 1541 in Kreta geboren als Domenikos Theotokópoulos en overlijdt 1614 in Toledo. Hij is een belangrijke inspiratiebron voor grote namen uit het vroege modernisme, zoals Cézanne, van Gogh, Picasso en Delauney. Algemeen directeur Beat Wismer: ‘De tentoonstelling zal een fascinerend inzicht bieden in de strijd om het modernisme. El Greco, meester van het Spaanse maniërisme, was voor veel voortrekkers van de avant-garde even belangrijk als Paul Cézanne, de invloedrijkste vertegenwoordiger van de vroegmoderne kunst.’

Daarnaast belicht de tentoonstelling de verwantschap tussen El Greco en de Duitse en Oostenrijkse expressionisten en zijn invloed op kunstenaars als Beckmann, Kokoschka, Macke, Marc, Meidner en Oppenheimer.

Er wordt een 400-pagina’s tellende catalogus gepubliceerd.