Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Subang – Malaysia Airlines heeft het ontwerp en specificaties van haar eerste nieuwe Airbus A380-800 toestel bekend gemaakt. Dit vlaggenschip wordt vanaf 1 juli aanstaande door de Maleisische luchtvaartmaatschappij in gebruik genomen.


Het exterieur van de eerste Malaysia Airlines A380 werd getoond in een nieuwe huisstijl dat het rijke “wau” erfgoed heeft behouden, gecombineerd met moderne lettertypen in eigentijdse kleuren. De luchtvaartmaatschappij toont hiermee aan dat het nieuwe wegen inslaat om de bekende Malaysian Hospitality merkbeleving op een frisse en spannende manier te leveren.

De A380 heeft een capaciteit van 494 zitplaatsen in een drie-klassen configuratie, bestaande uit 8 First Class stoelen en 350 Economy Class stoelen op het hoofddek en 66 Business Class stoelen en 70 Economy Class stoelen op het bovendek.

De First Class cabine heeft een luxe stoelafstand van 215,9 cm met 220,9 cm full flat bedstoelen en individuele 23 inch inflight entertainment (IFE) schermen. De Business Class cabine is voorzien van een stoelafstand van 187,9 cm, full flat bedstoelen met een lengte van 182,8 cm en individuele  17 inch IFE schermen. De Economy Class stoelen hebben een breedte van 45,7 cm en de rugleuning kan tot 15,2 cm worden versteld. De stoelafstand is 81,3 cm en alle stoelen zijn voorzien van een individueel 10,6 inch IFE scherm. In de First en Business Class zijn in elke stoel oplaadfaciliteiten voor laptops beschikbaar. In de Economy Class worden deze faciliteiten gedeeld per twee stoelen.   

Het toestel is uitgerust met het Thales entertainmentsysteem, met een volledig op maat gemaakte Graphic User Interface, speciaal voor snelle navigatie. De zittingen in alle klassen zijn voorzien van een USB-poort en satelliettelefoon.

Het cabinepersoneel bestaat uit een team van 18 leden die zorgen voor de unieke Malaysia Hospitality. Passagiers van de nieuwe A380 van Malaysia Airlines worden aan boord getrakteerd op een selectie van Maleisische en internationale gerechten. Voor het eerst zal de “Chef-on-Call” service, die thans voor First Class passagiers van Malaysia Airlines beschikbaar is, in de A380 nu ook voor Business Class passagiers beschikbaar zijn.

De eerste A380 zal door Malaysia Airlines vanaf 1 juli 2012 drie keer per week worden ingezet op de route Kuala Lumpur – Londen. De tweede A380 zal vanaf eind augustus 2012 ook op deze route worden ingezet, terwijl het derde toestel van dit type zal worden gebruikt voor vluchten tussen Kuala Lumpur en Sydney.
 

Malaysia Airlines’ Group Chief Executive Officer, Ahmad Jauhari Yahya, over de komst van de A380: “Bij Malaysia Airlines blijven we innoveren en nieuwe diensten introduceren ten behoeve van onze passagiers. De investering in dit nieuwe toestel, de technologie, futuristische stijl en innovatieve ontwerp zijn onze initiatieven om ervoor te zorgen dat onze passagiers een opwindend nieuw niveau van comfort, luxe en gemak blijven beleven.”