Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Jury selecteert Concrete, Rituals en Tours & Tickets. De jury van de Amsterdam Business Award 2012 heeft vandaag designbureau Concrete, home en body cosmeticabedrijf Rituals en tour operator Tours & Tickets genomineerd voor de hoofdstedelijke ondernemersprijs.

Zij werden door de jury geselecteerd uit enkele tientallen inzendingen.

Dimitri van Zantvliet Rozemeijer van organisator MeerBusiness Amsterdam: "Met Concrete, Rituals en Tours & Tickets zijn er ook dit jaar weer prachtige bedrijven genomineerd. Bedrijven uit de Amsterdamse regio die hun sporen meer dan verdiend hebben en een toonbeeld zijn van goed ondernemerschap. Het zijn voorbeelden van financieel solide ondernemingen die op diverse manieren bijdragen aan de ontwikkeling van de regio Amsterdam. Daarnaast hebben zij allemaal een flinke groei gerealiseerd en zelfs internationale prijzen in de wacht weten te slepen. Eigenlijk zijn het alle drie al winnaars."


Genomineerden reageren verheugd
De genomineerden zijn blij verrast met hun nominaties. Rob Wagemans, oprichter en creatief directeur Concrete: “Concrete is een bedrijf met een grote internationale footprint en verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd zijn wij een echt Amsterdams bedrijf en beschouwen wij de stad als de perfecte thuisbasis en ultieme speeltuin. Wij zijn dan ook trots op de erkenning vanuit Amsterdam.”

Raymond Cloosterman, oprichter en CEO Rituals: “Wij zijn zeer verrast en vereerd met de nominatie voor de Amsterdam Business Award. Rituals opende twaalf jaar geleden haar eerste winkel in de Kalverstraat en nog steeds is het hoofdkantoor gevestigd boven die winkel in hartje Amsterdam. Inmiddels zijn onze winkels te vinden in steden over de hele wereld, maar Amsterdam is en blijft extra bijzonder voor ons omdat dit de stad is waar het allemaal begon.”

Robert van Duuren, directeur Tours & Tickets: “Wij zijn trots op Amsterdam en proberen al bijna 30 jaar middels de verkoop van excursies  een bijdrage te leveren aan het economisch en maatschappelijk klimaat van de stad. Jaarlijks hebben vele honderdduizenden toeristen al de mogelijkheid gekregen om op innovatieve wijze en in korte tijd zoveel mogelijk van de historische stad en de vele bezienswaardigheden te zien. Na de onstuimige groei die ons bedrijf de afgelopen 1,5 jaar heeft doorgemaakt, beschouwen wij de nominatie voor de Amsterdam Business Award als een prijs op zich.”
Jurybezoek


De genomineerde ondernemers worden komende week bezocht door de jury, die hen beoordeelt op innovatief denkvermogen, duurzaamheid, toekomstvastheid, maatschappelijke betrokkenheid en hun bijdrage aan de regio. De zeskoppige jury vertegenwoordigt een verscheidenheid aan sectoren uit het Amsterdamse bedrijfsleven en bestaat uit: Dr. Marius Rietdijk, assistant professor Strategy & Behaviour Management VU Amsterdam, Nico Perdaan, eigenaar en partner Jan©Accountants, Philip van Poecke, sales director Telegraaf, Eric Traa, directeur markt centrum Rabobank Amsterdam, Arthur van der Kroef, partner Van Diepen Van der Kroef Advocaten, en Bart Maussen, oprichter en eigenaar Maussen Communications en Public Relations.

Wie zich uiteindelijk de waardige opvolger mag noemen van Massive Music, de winnaar in 2011, wordt bekend gemaakt tijdens een galadiner op donderdag 29 maart in NH Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam. Het galadiner zal worden bijgewoond door wethouder Caroline Gehrels, voorzitter van de Kamer van Koophandel Age Fluitman en vele prominenten uit het hoofdstedelijke zakenleven. De winnaar ontvangt een advertentiebudget in de Telegraaf ter waarde van € 25.000 euro.

Over Amsterdam Business Award
De Amsterdam Business Award is een initiatief van MeerBusiness Amsterdam, een regionaal zakenplatform dat als doel heeft een belangrijke verbindende factor te zijn in de economische regio Amsterdam. De jaarlijks uitgereikte Amsterdam Business Award biedt de mogelijkheid om de doelen van universiteiten, (semi-) overheden en het Amsterdamse bedrijfsleven te verenigen. De prijs reflecteert de passie voor Amsterdam en de trots op goed ondernemerschap en draagt daarmee concreet bij aan de stimulering van de regio.


Juryleden Nico Perdaan, Philip van Poecke, Bart Maussen, Eric Traa en Marius Rietdijk

www.amsterdambusinessaward.nl