Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In april 100 jaar geleden dat het schip aan zijn eerste reis begon.  Noordwest-Europa specialist Buro Britain heeft twee bijzondere korte vakanties aan haar zomerprogramma toegevoegd, waarbij reizigers gedenkwaardige plekken aandoen die betrekking hebben op de Titanic. 


Op 10 april 1912 begon het cruiseschip de Titanic aan haar eerste en enige reis. Vier dagen na het vertrek vanuit de haven van het Ierse Cobh raakte het luxe schip een ijsberg, waardoor 1523 van de 2228 passagiers en bemanningsleden in het ijskoude water van de Atlantische Oceaan omkwamen.

Hans Hofmans, Marketing Manager van Buro Britain: “2012 is een bijzonder jaar om naar Ierland op vakantie te gaan. Om de 100-jaar oude gebeurtenis te herdenken, worden dit jaar op diverse plaatsen festiviteiten georganiseerd.”  

Buro Britain biedt een 4-daagse hotelreis naar Cork en Cobh en een 4-daagse hotelreis naar Belfast en Portrush. In Cobh kan men bijvoorbeeld de Titanic Trail volgen, een gemarkeerde wandelroute door de haven en langs alle plekken die een herinnering bewaren aan de Titanic en haar passagiers. In Belfast kan men een interactieve tentoonstelling bezoeken die in april 2012 in het Titantic Quarter geopend wordt en volledig in het teken staat van de Titanic. Dit is ook de plek waar het schip is gebouwd en te water is gelaten.

Kijk voor meer informatie over de Titanic Trails of andere producten van Buro Britain op www.burobritain.nl of ga naar een ANVR-reisbureau.