Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Prinses Margriet aanwezig bij de opening.  Mevrouw Anna Komorowska, First Lady van Polen, opent woensdagmiddag 21 maart de Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is bij de opening aanwezig.
 
Polen, Hart van Europa is het thema van Keukenhof 2012. In dat kader zal Frans Timmermans, voormalig staatssecretaris Buitenlandse Zaken, een toespraak houden over de verhouding Polen-Nederland. Het entertainment deze middag wordt verzorgd door de MozART Group uit Polen, die speciaal voor de officiële opening van Keukenhof hun Europatournee onderbreken.
 
Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan Polen, belangrijk voor zowel de exportmarkt voor bloembollen als voor een groeiend aantal toeristen. In 2011 passeerden ongeveer 9.000 Polen de poort van Keukenhof.
 
Chopin komt op Keukenhof tot bloei
Publiektrekker Nummer Eén zal ongetwijfeld het bloembollenmozaïek van Chopin worden. Daarvoor heeft Zijne Excellentie dr. Janusz Stanczyk, ambassadeur van Polen, in oktober de laatste bollen geplant. Het mozaïek heeft een formaat van 12 bij 20 meter en is geplant met 50.000 bloembollen.
Tussen de beide ingangen loopt een themaroute “Heart of Europa”. Een verwijzing naar de rol van Polen in Centraal Europa en de verbinding tussen Oost en West. Ook In de tentoonstelling “Verrassend Polen” in het Juliana Paviljoen, tonen we vele aspecten van onbekend Polen. Beeld, licht, geluid en decor geven een bijzondere beleving aan deze tentoonstelling. In het Willem Alexander paviljoen is met verwijzing naar de wetenschap aandacht voor het Inzicht van Copernicus.

Keukenhof opent op donderdag 22 maart 2012 voor de drieënzestigste maal haar poorten voor het publiek. Acht weken later, bij de sluiting, zullen dan weer vele bezoekers uit alle delen van de wereld Keukenhof hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een bepaald niet onaanzienlijke bijdrage aan het welzijn van de toeristische sector in Nederland en de regio.
Keukenhof 2012 zal officieel worden geopend op 21 maart. Van donderdag 22 maart t/m zondag 20 mei 2012 is het park vervolgens voor het publiek toegankelijk.
     
www.keukenhof.nl