Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Sinds begin dit jaar werken Treinreiswinkel en GreenSeat samen om groener reizen mogelijk te maken. En met succes, want binnen 6 weken kozen maar liefst 1.000 treinreizigers voor een groene stoel.

Not-for-profit organisatie GreenSeat is trots: “Een mooi begin van 2012, dat wat ons betreft hét jaar van groener reizen wordt.” aldus Vitas Kersbergen, Sales & Marketing GreenSeat. Door de CO2-uitstoot van een reis te compenseren met een GreenSeat krijgen huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. “Een vakantie per trein is al één van de meest milieuvriendelijke opties, maar op deze manier ruim je ook dat laatste beetje CO2 op.”

Een treinreis veroorzaakt tot 75% minder CO2-uitstoot dan een vliegreis, en tot 66% minder CO2-uitstoot dan een reis per auto. Ook de uitstoot van fijnstof is bij een trein laag vergeleken met de auto en het vliegtuig. Daarmee is, na wandelen en fietsen, een reis per trein de meest milieu- en klimaatvriendelijke optie. Om toch de schadelijke gevolgen van de reis te compenseren, reist men bij alle treinrondreizen van Treinreiswinkel automatisch op een GreenSeat. Voor alle losse treintickets wordt een kleine vergoeding van € 0,50 gevraagd. Reizigers die in februari of maart boeken maken bovendien kans op mooie prijzen via GreenSeat’s Boek Groen, Win Groen campagne. Treinreiswinkel stelt hiervoor een driedaagse citytrip naar romantisch Parijs en een treinrondreis door magisch Zwitserland beschikbaar.

Not-for-profit organisatie GreenSeat stelt reizigers in staat om groener te reizen. Door eerst te kiezen voor het groenste vervoersmiddel en daarna de CO2-uitstoot van een reis te compenseren, krijgen huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie wat direct zorgt voor een verbetering van de leefomstandigheden. Via de website GreenSeat.nl en via de boekingsformulieren van GreenSeat reispartners kunnen Nederlandse reizigers de uitstoot van broeikasgassen eenvoudig en betrouwbaar compenseren.