Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Door de economische instabiliteit neemt ook de onzekerheid bij vakantieboekers toe. Dit terwijl de behoefte aan vakantie onverminderd groot is.

Onduidelijke prijsstelling en gebrek aan flexibiliteit zijn zaken die de consument ervan weerhouden om een vakantie te boeken. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders voor een alles-in-eenvakantie, zo bleek uit recent onderzoek van NBTC-NIPO Research. MSC Cruises begrijpt als geen ander waarom een vakantie zonder extra kosten populair is. “Je krijgt veel waar voor je geld. En dat is in financieel onzekere tijden prettig.” aldus Erik Schuffel van MSC Cruises Nederland. Daarom introduceert MSC Cruises het Allegrissimo-pakket, een aanvulling op de - al zeer uitgebreide - all inclusive formule. Hiermee speelt de mediterrane cruiserederij in op de laatste tendensen in de vakantiemarkt.

De alles-in-eenvakantie is populair. In 2011 boekten Nederlanders maar liefst 1,31 miljoen van dergelijke vakanties, blijkt uit cijfers van het ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-NIPO Research. Ook MSC Cruises ziet het aantal boekingen stijgen. “Vooral gezinnen met kinderen vinden het all-inclusive concept praktisch. Kinderen kunnen zelfstandig en vrij alles zelf doen, en bij het eten in buffetvorm - bij MSC standaard inclusief -  is er altijd wel iets lekkers voor hen. Met het Allegrissimo pakket zijn nu ook de drankjes inbegrepen.” aldus Erik Schuffel van MSC Cruises Nederland. “De voordelen voor de ouders zijn duidelijk, zij weten precies waar ze aan toe zijn. Voor een bepaald bedrag is het hele gezin tijdens de vakantie verzekerd van onbeperkt eten én drinken, in de vele restaurants en bars aan boord.”

MSC Cruises biedt verschillende all-inclusive pakketten, van te voren via het reisbureau te reserveren. Met het Allegrissimo pakket kan de gast voor € 23,- per persoon per nacht onbeperkt genieten van door een sommelier geselecteerde topwijnen, verfrissende cocktails, mooie aperitieven en gezonde smoothies en fruitsapjes. Ook aan de kinderen is gedacht: voor € 12,- p.p.p.n. kunnen zij onder meer genieten van onbeperkt frisdrank, milkshakes en Italiaans ijs.  

Over MSC Cruises

MSC Cruises – www.msccruises.nl – heeft de modernste vloot ter wereld, bestaande uit elf schepen, waaronder de grootste schepen ooit gebouwd door een Europese rederij: MSC Splendida en MSC Fantasia. Verder bestaat de vloot uit MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Sinfonia, MSC Opera, MSC Armonia, MSC Lirica en MSC Melody. In mei 2012 zal de MSC Divina aan de vloot worden toegevoegd. MSC Cruises vaart het gehele jaar over de Middellandse Zee en seizoensgebonden in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, de Caribbean, Noord-Amerika en Canada, Zuid-Amerika, de Indische Oceaan, Zuid- en West-Afrika en Abu Dhabi &de Emiraten. MSC Cruises is de enige rederij ter wereld in het bezit van de Six Golden Pearls-award, uitgereikt door Bureau Veritas voor het hoge niveau van management en milieubescherming. Ook is de rederij in het bezit van de ISO9001 en ISO22000 certificering voor de voedselkwaliteit en –veiligheid, zowel aan wal als aan boord. MSC Cruises is onlangs een samenwerking gestart met UNICEF om arme kinderen in Brazilië een goede opleiding te gegeven.