Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De 11de Muze ‘OdiliaMedia’ - 30 maart t/m 1 april 2012. Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april vormt de evenementenzaal van Museum Volkenkunde het decor voor ‘De geboorte van de 11de Muze’.

Kunstenaar Peter Peereboom viert in de door hem ontworpen ‘Media Tempel’ de geboorte van OdiliaMedia, muze van de digitale media. Gezien het huidige misbruik in de vorm van illegaal downloaden en hacken verdienen deze media zijns inziens een beschermvrouwe. Peereboom liet zijn muze geboren worden in een door hem geschreven mythe. De installatie, die hieraan vorm geeft, wordt op vrijdag 30 maart feestelijk geopend met optredens van acteur Peer Mascini en zangeres La Pat.

Peereboom ziet zijn mythe als een eerste stap in de Nederlandse Mythologie, een vervolg op de reeds geschreven Oud Griekse mythologie, met haar negen plus één muzen. Hij verhaalt erin over het Proniversum, een gebied waarbinnen ook ons universum zijn plaats inneemt. Daar heerst de god WEB met zijn vrouw de godin Digitalisis. Hun dochter en zoon Energia en Commukates creëren het fenomeen Media. Digitalisis voegt daar een muze aan toe: OdiliaMedia, de 11de Muze.

Een Media sculptuur, projecties, film en fotofriezen ‘vertellen’ in de Media Tempel dit verhaal. Tezamen bieden zij een overzicht van Peerebooms reis door Europa met het project Athena and the Muse, dat hij in 2008 startte en in 2018 zal beëindigen. Eerdere projecties waren te zien in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden (2008), in de Akropolis in Athene (2009) en op Cyprus in de Tempel van Aphrodite (2010). De Media Tempel zal na Leiden doorreizen naar verschillende musea in Nederland en vervolgt in 2014 haar reis door Europa. Alle informatie over het werk van Peter Peerboom en ‘De mythe van de muze’ vindt u op  www.themuse.nl.

Museum Volkenkunde  | Steenstraat 1|Leiden   | 071- 5168800 / / www.volkenkunde.nl