Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Woensdag 21 maart  worden vier nieuwe Toeristische Overstappunten (TOP’s) in het Groene Hart geopend.

Deze TOP’s staan in Sassenheim, Alblasserdam, Oud-Alblas en bij de Rottemeren. Gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland verricht de opening samen met wethouder Kees van Velzen (gemeente Teylingen), wethouder Sjoerd Veerman (gemeente Alblasserdam), burgemeester Dirk van der Borg (gemeente Graafstroom) en wethouder Jan den Uil (gemeente Lansingerland en recreatieschap Rottemeren).

TOP-netwerk verder uitgebreid
Met deze vier nieuwe TOP’s wordt het netwerk uitgebreid naar 16 TOP’s in Zuid-Holland. Later dit voorjaar zal het netwerk van TOP’s verder doorgroeien met nog 9 TOP’s in Zuid-Holland en Utrecht. De TOP’s zijn herkenbaar aan een markante groene grashalm.

Startpunt voor fietsers en wandelaars
Een TOP is een punt waar recreanten de auto kunnen parkeren om vervolgens een fiets- of wandelroute op te pakken. Een TOP is altijd goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Ook is er horeca in de buurt. De fiets- en wandelroutes die bij een TOP kunnen worden gestart laten de recreant kennismaken met de mooiste plekjes van de regio. Een ideaal startpunt dus voor eenieder die de streek beter wil leren kennen.


Samenwerking
De TOP’s in het Groene Hart worden geplaatst op initiatief van het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme en in samenwerking met Programmabureau Groene Hart, Groene Hart Kloppend Hart, Regio VVV Zuid-Holland Zuid en de ANWB. Realisatie van deze TOP’s is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van provincie Zuid-Holland en de vier TOP-gemeenten.

Meer informatie
Voor meer informatie over alle TOP’s kunt u terecht op www.toproutenetwerk.nl.