Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Onder aanvoering van oud-wielrenner Michael Boogerd maakte een groep van meer dan 60 leden en relaties van Stichting Promotie Noord-Limburg (SPNL) donderdag 29 maart als eersten een ritje op de Floriade-fiets.............

naar de wereldtuinbouwtentoonstelling 2012, die donderdag 5 april voor het publiek opengaat.


Drie grote fietsspeciaalzaken en een groot aantal verblijfsaccommodaties zijn initiatiefnemer van de speciale Floriade-verhuurfiets die in Gastregio Noord-Limburg te huur is.

Het idee erachter is simpel zegt Ilse Lenders, directeur Stichting Promotie Noord-Limburg (SPNL): “Noord-Limburg is een fietsregio bij uitstek en dit is de ideale manier om de streek te ontdekken in combinatie met een bezoek aan de Floriade. Wij ondersteunen het initiatief met duidelijke verwijzingen naar de verhuurlocaties op onze website."


Er zijn 8 Floriade-themaroutes samengesteld, die langs de verschillende verhuurlocaties lopen. De fietsroutes zijn uit te printen vanaf de website www.liefdevoorlimburg.nl en van de (75) iPunten in de regio. En wie een (iPhone/Android) smartphone bezit, kan de route via de gratis Liefde voor Limburg-app downloaden.

De Floriade-fiets is voor € 9,50 per dag te huur en daarbij is een gratis Fietsknooppuntenkaart inbegrepen, op vertoon van de Floriade-fietsvoucher. Die maakt het de fietsers gemakkelijk om zelf alternatieve routes te kiezen, om het afwisselende Noord-Limburgse landschap te verkennen.