Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op 7 april a.s. gaan de deuren van het nieuwe Madurodam open voor publiek. In het nieuwe Madurodam is meer te zien, en vooral veel meer te doen.

In dit toeristische attractiepark, dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt, is Nederland nagebouwd op een schaal van 1 op 25.

Beleef alle Nederlandse hoogtepunten in één interactief park
Het nieuwe Madurodam is interactief. In het nieuwe park zijn tientallen ‘doe-dingen’ waarbij de bezoekers zelf in actie moeten komen. Men kan nu zelf de Oosterscheldekering bedienen, containers op een vrachtschip laden in de haven van Rotterdam, een vliegtuig laten opstijgen vanaf vliegveld Schiphol en bieden op een bos bloemen op de bloemenveiling.

De Madurodammertjes
In het totaal vernieuwde Madurodam komen de miniaturen en hun verhalen tot leven. Nieuw zijn alle Madurodammertjes, die bijzondere verhalen over Nederland vertellen. Deze miniatuurmensjes staan verspreid over het gehele park. Zo betrapt u een inbreker in het Rijksmuseum die u iets vertelt over dit museum en een boerin bij de windmolens, die u iets vertelt over de functie van deze molens. En zo zijn er nog tientallen anderen die met moderne communicatiemiddelen hun verhaal en de geschiedenis van Nederland vertellen.

Meer informatie
Voor meer informatie kijkt u op www.madurodam.nl. Ook kunt u contact opnemen per e-mail: of via tel.: +31 (0)70-416 24 00.