Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op maandag 28 mei 2012 (2e pinksterdag) vindt de 28e Nationale Zilverdag in Schoonhoven plaats. Tijdens de Nationale Zilverdag wordt de historische binnenstad van Schoonhoven omgetoverd tot één grote goud- en zilversmidwerkplaats.


Op meer dan 140 locaties wordt er geëxposeerd, verkocht en vinden demonstraties plaats. Behalve in paviljoens en stands is er volop bedrijvigheid in de ateliers van Schoonhovense goud- en zilversmeden. Ook zijn er taxateurs die de keurmerkjes op de meegebrachte stukken thuisbrengen en de waarde bepalen. Bijzonder werk is o.a. te zien in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven.

Jong talent van De Vakschool
De Vakschool Schoonhoven opent haar deuren om iedereen kennis te laten maken met deze unieke opleiding en het jonge talent in Schoonhoven. Op het ‘Jong Talent plein’ presenteren jonge goud- en zilversmeden en (oud-) leerlingen van de Vakschool Schoonhoven hun werk waaronder ook het eindexamenwerk in de tentoonstelling ‘Meesterstukken’.

Schoonhoven Zilverstad
In Schoonhoven wordt al sinds de 14e eeuw met zilver gewerkt. In ruim 700 jaar is Schoonhoven uitgegroeid tot de ‘Creatieve Zilverstad aan de Lek’. Schoonhovense goud- en zilversmeden maken tot op de dag van vandaag traditionele maar ook moderne sieraden en gebruiksvoorwerpen. Uniek in Nederland!

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.zilverdag.nl