Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Na de opening van ’s werelds beroemdste lentepark Keukenhof, is vandaag het tweede seizoen van de Hop on Hop off dagtocht officieel gestart.

Van 5 april tot en met 20 mei, rijdt de Hop on Hop off iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van Noordwijk naar Keukenhof Lisse. Deze toeristische Beleef de Bollenstreek dagtocht leidt langs prachtige bloemenvelden en kost slechts € 5,00 per persoon. De circellijn rijdt van 08.50 tot 20.00 uur. Aan boord wordt tevens informatie gegeven over de streek en de bloemen.
 
Tijdens de opening, welke plaatsvond bij Kasteel Keukenhof, ontvangen de wethouders van de Gemeente Noordwijk, Teylingen en Lisse een cadeaubon. Deze bon is goed voor een dagje uit voor 49 personen, inclusief vervoer per touringcar, entree van Keukenhof en Kasteel Keukenhof. Het is aan de wethouders om per gemeente een gezelschap te verblijden met deze cadeaubon.
 
De Hop on Hop off bus betreft een initiatief van Koninklijke Beuk in samenwerking met Keukenhof, Kasteel Keukenhof en Stichting Beleef de Bollenstreek. Als projectgroep hebben zij medewerking gekregen van de Gemeenten Noordwijk, Teylingen en Lisse evenals de Stichtingen Noordwijk Marketing en Lisse Marketing. Het maatschappelijke belang van een goede verbinding in de Bollenstreek wordt hiermee alom erkend.
 
Directeur Monique Beuk. Het concept is simpel, het betreft een dagtocht waarbij passagiers in- en uitstappen waar ze willen. Onderweg krijgen de passagiers informatie over de omgeving en per halte wacht een unieke Bollenstreek beleving hen op. Of het nu gaat om het strand of centrum van Noordwijk, het centrum van Lisse, Kasteel Keukenhof of de trekpleister lentepark Keukenhof. Tel daarbij op dat het reizen per touringcar sowieso bijzonder geschikt is om de omgeving te ervaren. Met de bollenvelden in bloei is het volop genieten om dit vanaf hoogte te kunnen zien.
 
Kaarten voor deze dagtocht bedragen slechts € 5,00 per persoon. Dagkaarten zijn in de Hop on Hop off bus te koop, maar ook vooraf via www.beukhoponhopoff.nl te boeken. Groot voordeel is dat ook de entreekaarten van Keukenhof en Kasteel Keukenhof voordelig mee te boeken zijn. Hierdoor hoeven passagiers van de Hop on Hop off bus niet meer in de rij bij de kassa te staan. Ook het zoeken naar een parkeerplaats en de parkeerkosten blijven bespaard.
 
In de gemeenten Noordwijk, Voorhout, Sassenheim en Lisse komen meerdere centrale opstapplaatsen. Denk hierbij o.a. aan de grote hotels in Noordwijk en de stations van Voorhout en Sassenheim. Koninklijke Beuk aan de Van Berckelweg is dit jaar ook als halte opgenomen, hier kunnen bezoekers gratis parkeren!