Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Stijn Schoonderwoerd (1966) is benoemd als Algemeen Directeur van Museum Volkenkunde Leiden. Hij zal op 1 juni aanstaande in dienst treden.

Schoonderwoerd is momenteel als Zakelijk Directeur en Bestuurder werkzaam bij Het Nationale Ballet en Het Muziektheater in Amsterdam en daarvoor was hij o.a. Algemeen Directeur van het Nederlands Philharmonisch Orkest en Financieel Manager bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

De grote uitdaging voor Museum Volkenkunde in de nabije toekomst is om optimaal in te spelen op de veranderingen in het museale stelsel en kansen op de markt. De Raad van Toezicht en directie van Museum Volkenkunde zijn ervan overtuigd dat ze de beste bestuurder in huis halen met de aanstelling van Stijn Schoonderwoerd, die zijn sporen verdiende als bestuurder van complexe culturele organisaties en die ervaring heeft met veranderingsprocessen en organisatie ontwikkeling.

Stijn Schoonderwoerd:’Ik verheug me erop mijn schouders te zetten onder Museum Volkenkunde, een sterk merk met een internationale reputatie en ik kijk uit naar de samenwerking met het directieteam en de medewerkers.’

In 2012 viert Museum Volkenkunde zijn 175-jarig bestaan. Het stichtingsjaar 1837 maakt het museum tot een van de oudste volkenkundige musea ter wereld. Het beheert anno 2012 meer dan 200.000 voorwerpen en 500.000 audiovisuele bronnen vanuit de hele wereld. Toonaangevend wetenschappelijk onderzoek, spraakmakende publieksprogramma’s en de vele internationale samenwerkingsprojecten maken Museum Volkenkunde tot een van de belangrijkste Europese expertisecentra op gebied van mondiale culturen.          

Museum Volkenkunde| Steenstraat 1 Leiden                                          
t 071 5168 00| www.volkenkunde.nl|