Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Museum Volkenkunde heeft dit jaar het meest spectaculaire familie-uitje met Pasen! In het Paasweekend vindt op zaterdag, zondag en maandag een wervelende show van Chinese leeuwen- en drakendans in de museumtuin plaats.

Aangestoken door het opzwepende ritme kan de bezoeker ook zelf meedansen tijdens de aansluitende workshops. Ook kunnen kinderen op Eerste en Tweede Paasdag gratis op een bijzondere manier paaseieren zoeken. Met de Paasspeurreis gaan ze op zoek naar eieren die in de museumtuin verstopt liggen en valt er een heleboel te leren over de Paas- en lentetradities bij andere volken. Bij slecht weer, verplaatsen we het programma naar binnen. Daar staat een museumvitrine vol paaseitjes. Wie raadt hoeveel het er zijn, maakt kans op een geheel verzorgd verjaardagsfeestje!

Chinese leeuwen draken
In het Paasweekend wordt de bezoeker verrast door een heel bijzonder evenement. Aansluitend bij de op 6 april geopende tentoonstelling Terracotta strijders uit China  wordt de bezoeker getrakteerd op een spetterend optreden van de Chinese traditionele draken- en leeuwendans. De show bestaat uit een mix van de klassieke elementen van de leeuwendans, moderne theaterkunst, Chinese drums en moderne elementen van Kung Fu. Maar dat is niet alles! Wie na het kijken naar dit spektakel zin heeft gekregen om zelf mee te dansen is van harte welkom deel te nemen aan de Chinese draken- en leeuwendans workshops.

Paasactiviteiten in Volkenkunde
Tijdens de Paasdagen kunnen kinderen tot en met 12 jaar gratis een Paasspeurreis halen. In de museumtuin gaan ze op zoek naar vruchtbaarheidssymbolen van over de hele wereld. Op vertoon van een ingevulde speurkaart krijgen ze een lekkere chocoladeverassing mee. In de entreehal van het museum is een vitrine vol paaseitjes te vinden. Wie raadt hoeveel eitjes het zijn, maakt kans op een geheel verzorgd verjaardagsfeestje met 9 vriendjes en een leuk verjaardagscadeautje!

 
Pasen in Volkenkunde
Steenstraat 1, Leiden
T 071 518 80 00
E
www.volkenkunde.nl