Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In het 3e weekend van augustus staat Hellevoetsluis traditioneel in het teken van een spetterend zomerevenement, de Vestingdagen van Hellevoetsluis. In de historische vesting van deze voormalige marinehaven worden allerlei activiteiten georganiseerd.


Zomers evenement
Tijdens dit evenement, van 17 t/m 19 augustus a.s., is er veel te zien en te beleven zoals een braderie, kermis, demonstraties van hulpdiensten, scoutingactiviteiten, straatoptredens en demonstraties van de sterkste man. Ook zijn er spectaculaire reddingsacties boven en op het Haringvliet. Onder het thema ‘Keep them Rolling’ zijn diverse oude vrachtwagens en stationaire machines te zien. De zaterdagavond wordt afgesloten met vuurwerk dat rondom de vuurtoren (bouwjaar 1822) wordt afgestoken. Diverse artiesten en steelbands zorgen voor de muzikale omlijsting.

Vestingstad Hellevoetsluis
Hellevoetsluis ligt op het eiland Voorne-Putten. Deze vestingstad was in het roemruchte zeevaartverleden de thuishaven van zeehelden zoals Michiel de Ruyter en Piet Heijn. Vanuit deze haven vertrok het eerste VOC schip richting Oost-Indië. Tot aan de uitbreiding van de Rotterdamse haven was Hellevoetsluis een belangrijke marinestad.

Meer informatie
Voor meer informatie over Hellevoetsluis kijkt u op www.zuid-hollandse-eilanden.nl. U kunt ook contact opnemen via e-mail: .