Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Veel Nederlandse reisorganisaties verhogen vaak tijdens schoolvakanties hun vakantieprijzen vanwege het vraag en aanbod principe. Ouders met kinderen zijn nu eenmaal gedwongen om tijdens die vakantieweek of –weken weg te gaan.

Ook vragen accommodaties in het buitenland tijdens schoolvakanties meestal hogere prijzen aan de inkopers van reisorganisaties. Daar heeft de Duitse reisorganisatie ITS – die reeds jaren ook vakanties in Nederland verkoopt – tijdens de meivakantie geen last van. ‘Wij kennen in Noordrijn-Westfalen geen meivakantie en hoeven dus niet duurder in te kopen. Dat prijsvoordeel sluizen wij door aan onze klanten,’ aldus ITS woordvoerder Christian Wessels. Tevens kan de reisgigant – het is in Duitsland de op een na grootste reisorganisatie – vanwege de grote volumes scherp inkopen. Zo wordt bijvoorbeeld een meivakantie in het 4 sterren hotel Cactus Beach in Kreta met vertrek op 30 april vanaf Düsseldorf voor 363 euro per persoon aangeboden en kan men met vertrek op 28 april vanaf Keulen voor 392 euro per persoon een week naar het 4-sterren Inturotel Cala Azul Park op Mallorca. Voor kinderen tot en met 14 jaar gelden tijdens de meivakantie ook vaak aantrekkelijke kortingen. Nadere info over het mei- en vakantieaanbod van ITS op www.itsholiday.nl of via geselecteerde reisbureaus in Nederland.

Zonvakanties
Een groot aantal meivakanties worden aangeboden naar de vliegbestemmingen Turkije, Portugal, Spanje, Griekenland, Tunesië, Bulgarije en Egypte. Het Spaanse vakantie-aanbod omvat naast de Costa del Sol tevens Ibiza, Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife en Mallorca.

Autovakantie in mei
Wil men alleen de accommodatie boeken, dan kan men daarvoor ook bij ITS terecht. Zo kan men op autovakantie naar onder meer Bulgarije, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Tsjechië en Spanje. Wanneer men met eigen auto naar Italië afreist voor een verblijf van een week in een appartement in het kindvriendelijke complex Sunshine Kids resort
Residence Gasparina Village in Peschiera is de totaalprijs voor 6 personen bij aankomst op 28 april 253 euro.

Liefhebbers van de Franse zuidkust kunnen 7 nachten logeren in een stacaravan op camping Club Mar Estang in Canet-Plage, direct aan de Middellandse Zee. Van 28 april tot zaterdag 5 mei kost een verblijf 137 euro voor maximaal 4 personen.

ITS is een merk van de Rewe Group, de op een na grootste reisorganisatie in Duitsland. Tussen oktober 2010 en oktober 2011 gingen 6,6 miljoen vakantiegangers via een van de Rewe merken op vakantie waarbij een totale omzet van 3,1 miljard euro gerealiseerd werd.