Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wellness-Hotels & Resorts – de keten van vijftig vier-en vijfsterren kuurhotels in Duitsland en andere Europese landen – gaat zijn omvangrijk aanbod van gezondheids-arrangementen uitbreiden met zogenoemde Aktiv-camps.

De eerste die dit jaar van start gaan zijn de running camps – een zeer grondige trainingscursus voor harlopers plus een lichamelijk onderzoek door middel van de aeroscan®. ‘Veel te veel mensen beginnen volkomen onvoorbereid met joggen en hardlopen dat kan resulteren in blessures. Een correcte trainingsopbouw, efficiënt hardlopen, goede looptechnieken en optimale schoenen zijn van essentieel belang,’ stelt Michael Altewischer, directeur Wellness-Hotels & Resorts. Zeven hotels binnen de keten bieden professionele running camps arrangementen aan die afgestemd zijn op zowel beginners als ervaren lopers. De cursisten beginnen met een aersocan® onderzoek dat inzicht geeft in de zuurstofopname, koolstofdioxide uitstoot en vetverbranding. Op basis hiervan wordt een op-maat-gemaakt trainingsprogramma opgesteld. Nadere informatie plus data van de cursussen vindt men op www.wellness-laufcamps.de.

Ook Nordic Walking cursus
De hotels die de loopcursussen aanbieden zijn Hotel Neptun in Warnemünde aan de Oostzeekust en Hotel Bornmühle in Mecklenburg. In Zuid Duitsland zijn het Hubertus Alpin Lodge & Spa in Oberallgäu, Wellness-Hotel Sommer in Allgäu enParkhotel am Soier See in de Alpen. Daarnaast het Bio- und Wellness hotel Alpenblick in het Zwarte Woud en Schüle’s Gesundheitsresort & Spa in de Allgäuer Alpen. De trainingscamps zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren hardlopers.

Twee hotels – Bio- und Wellnesshotel Alpenblick en Parkhotel am Soier See – hebben ook een speciale introductieweek voor Nordic Walking.

De hotels schakelen voor de camps professionele toptrainers in: zo begeleidt in Hotel Hubertus Alpin Lodge & Spa de gerenommeerde Oostenrijks loopcoach Armin Wierer de cursisten en geven voormalige topatlete Grit Breuer en voetbal prof Marco Lassaer deelnemers in Hotel Neptun onderricht in looptechnieken. Alle hotels beschikken over goede loopparcours in de natuur en bieden voldoende spafaciliteiten waarmee de vermoeide spieren tot rust komen.

Wellness-Hotels& Resorts
De keten is eind 1997 opgericht onder de naam Wellness-Hotels-Deutschland. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar de laatste jaren treden ook hotels in andere landen toe. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de vele criteria die door Wellness-Hotels vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.