Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Travel Trend voor 2012: “Social Travel”.  Social Travel is booming, tot grote vreugde van Wimdu.

Aan het begin van de ITB Berlijn 2012, ’s werelds grootste toeristische beurs, doorbreekt het online platform voor de uitwisseling van privéaccommodaties de markt met een aanbod van 70.000 kamers, huurwoningen en huizen, waarvan 50.000 zeer actief gebruikt worden. Dit heeft als resultaat dat Wimdu in minder dan 10 maanden de grootste online aanbieder van particuliere onderkomens is geworden. Deze groei weerspiegelt de toenemende populariteit van social travelling; de trend om als local door een land te reizen en bij particulieren te overnachten.

Indrukwekkende bedrijfsresultaten
De omzet van Wimdu is de afgelopen drie maanden verviervoudigd naar € 5.000.000 per maand. Hiermee is Wimdu nu de grootste Europese online aanbieder van privé accommodaties. “Onze indrukwekkende bedrijfsresultaten bewijzen het: social travelling is de travel trend van het jaar. Websites voor het aanbieden van particuliere woningen zijn booming,” zegt Arne Bleckwenn, Managing Director van Wimdu.” Geen wonder – want naast de veel lagere prijs in vergelijking met hotels, gaan vakantiegangers steeds meer op zoek naar authentieke ervaringen. Het is dus geen verrassing dat social travelling dé travel trend is van 2012.”

Een speciale reiservaring buiten de kudde
De futuroloog Andreas Reiter van ZTB Zukumfstbüro Wenen beschrijft de social travelling trend als volgt: “Reizigers die deze trend volgen noemt men truffelvarkens, ze zijn verzadigt in het reizen met een groep en continu op zoek naar die ene speciale ervaring buiten de kudde. Dat is precies wat Wimdu in verschillende vormen biedt. “Bezoekers vinden op de website net zo goed een plek op de bank in een woongemeenschap, als een luxe appartement op toplocatie in het centrum.”

Groei in de grote steden
De groei van het totaal aantal onderkomens vindt vooral plaats in de grote steden. Zo groeide het aanbod van Wimdu in Keulen alleen al met 200 procent in februari. Met de Olympische Spelen in aantocht, ziet Wimdu in Londen de sterkste groei. Het aanbod verdubbelde hier in de afgelopen vier weken van 1.000 naar 2.200 accommodaties. Nederland blijft zeker niet achter; in Amsterdam is het aanbod de afgelopen maanden verdubbeld tot ongeveer 900 onderkomens.

Over www.wimdu.nl:
Wimdu startte in het voorjaar van 2011 en is social travel marktleider in Europa. Het is een centraal platform voor privé accommodaties in alle soorten en brengt daarmee reizigers verspreid over de hele wereld tot elkaar. Het platform beschikt op dit moment over meer dan 50.000 accommodaties in meer dan 100 landen wereldwijd. Naast de mogelijkheid om accommodaties aan te bieden en te zoeken, biedt het platform waardevolle tips en hulp aan de verhuurders en de gasten. Daaronder valt ook een kosteloze verzekering voor de verhuurder. In november 2011 is Wimdu door de TÜV Saarland gecertificeerd met een top rating van 1.6. Wimdu is opgericht door Arne Bleckwenn en Hinrich Dreiling. Wimdu investeerders zijn Rocket Internet en Kinnevik. Zij ondersteunen Wimdu in de meest recente financieringsronde met 90 miljoen USD.