Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Europa-Park is de afgelopen dagen tweemaal uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa. Afgelopen weekend ontving Duitslands grootste attractiepark een Kids PretparkTip!-Keurmerk  van Kids Vakantiegids en Zoover.

Gisteren werd bekend dat bij de Diamond Themepark Awards in de categorie ‘beste Europese attractiepark’ de meeste stemmen naar Europa-Park zijn gegaan. In het ene geval is gestemd door personen die het park daadwerkelijk bezocht hebben, in het andere geval door attractieparkfans die jaarlijks meerdere parken bezoeken.

Kids PretparkTip! Keurmerk
Kids Vakantiegids en Zoover Vakantiebeoordelingen reiken jaarlijks het Kids PretparkTip! Keurmerk uit aan de leukste Europese attractieparken met de beste eigen accommodatie. Alle pretparken in Europa zijn voor dit keurmerk beoordeeld op aanwezige kinderfaciliteiten en het Zoover cijfer, net als de eigen hotels en vakantieparken. Doel van dit keurmerk is te achterhalen waar gezinnen met kinderen de ideale attractieparkvakantie kunnen beleven. Europa-Park scoort  maar liefst een 9,4 als totaalcijfer, Hotel Colosseo eveneens een 9,4 op kindvriendelijkheid. Het zijn de hoogste punten op Zoover en Europa-Park is hiermee het beste adres voor een pretpark vakantie in Europa. Michael Mack (directeur/eigenaar Europa-Park) ontving afgelopen weekend het eerste Kids PretparkTip! Keurmerk uit handen van het Kids Vakantiegids Detective team. Kids Vakantiegids is het grootste familievakantie platform in Nederland. Zoover is de grootste vakantiebeoordelingssite van de Benelux, met jaarlijks 150 miljoen bezoekers.

Diamond Theme Parks Award
Bijna 50.000 liefhebbers van pretparken en dierentuinen hebben de afgelopen maanden kunnen stemmen voor de Diamond Theme Park Awards. Deze verkiezing werd georganiseerd door een viertal Nederlandse en Belgische attractieparksites. Tijdens een bijeenkomst in Bobbejaanland werden gisteren de winnaars bekend gemaakt.  In de categorie ‘beste Europese attractiepark’ ontving Europa-Park de meeste stemmen, vóór resp. Disneyland Paris, Phantasialand en de Efteling.

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark met meer dan 100 attracties en shows. In het park zijn dertien Europese landen tot in de puntjes nagebouwd. Het is het  grootste attractiepark ter wereld met een seizoensopenstelling en het op een na best bezochte park in Europa. Europa-Park ontvangt jaarlijks vele onderscheidingen en is afgelopen jaren meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa.  Het park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Meer informatie: www.europapark.com