Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Sinds 20 maart jl. zijn er 10 nieuwe geocaching routes in de Achterhoek gelanceerd. Een hightech schattenjacht voor jong en oud, waarbij je met behulp van coördinaten en GPS op zoek gaat naar de schat.

Wat is geocaching?
Geocaching is een moderne schattenjacht voor jong en oud. Het is een bijzondere manier van wandelen, waarbij coördinaten je met behulp van een GPS-ontvanger langs de mooiste plekjes brengen. Lopend over mooie landgoederen, langs beken, door veengebieden en door historische stadjes ga je telkens op zoek naar de schat, ook wel cache genoemd. In elke cache zit een logboek waar je een bericht achter kunt laten voor de geocachers die na jou komen en vaak een leuke gadget om te ruilen.

Geocaching is een leuke manier om door te brengen in de buitenlucht. Geen standaard wandeltocht, maar je loopt aan de hand van coördinaten, ook wel waypoints (WP) genoemd, die je invoert in de GPS-ontvanger, een route die je uiteindelijk leiden naar de plek waar de cache verstopt ligt. Tijdens de geocaching route moeten er bij enkele waypoints, vragen beantwoord worden. Het antwoord is altijd een cijfer. In het coördinaat van de verstopplaats van de cache, zijn enkele cijfers vervangen door een letter. Als je het goede antwoord gevonden hebt, vormt de letter die bij de vraag gegeven is het juiste getal voor het coördinaat. Als je alle letters hebt vervangen voor het juiste getal, weet je het coördinaat waar gezocht kan worden naar de cache. Een cache bevat altijd een logboek. Als vinder wordt er van je verwacht dat je wat in het logboek noteert, waaronder het tijdstip van de vondst. Daarnaast kan het zijn dat er een item in zit dat geruild kan worden. Neem dus wat mee wat je kunt achterlaten voor de volgende geocacher.

http://www.geocachenindeachterhoek.nl