Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Zuidlimburgse Klooster Wittem organiseert dit voorjaar twee meerdaagse pelgrimstochten tussen het Gerardus-bedevaartsoord Wittem en het Peerke Donders-heiligdom in Tilburg.

Een vijfdaagse fietspelgrimage (21-25 mei 2012) van Wittem naar Tilburg, en een zevendaagse groepswandeling in omgekeerde richting (17-23 juni 2012).

De vijfdaagse fietstocht begint op maandag 21 mei 2012 in Wittem en gaat in dagetappes van gemiddeld 45 km. via Sittard, Bree (B), abdij Achelse Kluis en de Pelgrimshoeve in Vessem naar Tilburg, waar de tocht op vrijdag 25 mei wordt afgesloten in het Peerke Donderspark.
De zevendaagse wandeling volgt globaal dezelfde route in omgekeerde richting: via landwegen en bospaadjes door de Brabantse en Belgische Kempen en door het Limburgse Maasdal en Heuvelland. De wandeldagen zijn gemiddeld 22 km. lang. De start is op zondag 17 juni in het Petrus Donderspark in Tilburg en de wandeltocht eindigt op zaterdag 23 juni in Wittem.

Sinds oktober 2009 bestaat het PeerkePad: een pelgrimsroute tussen het heiligdom van de zalige pater Petrus Donders in Tilburg (in zijn geboortestad liefkozend ‘Peerke’ genoemd) en het nationale pelgrimsoord van zijn heilige medebroeder Gerardus Majella (beiden waren redemptorist) in het Zuidlimburgse Wittem.

Aanvankelijk was er alleen een wandelroute van plm. 160 km; sinds vorig jaar is er ook een fietsroute van ruim 300 km.: een ruime ‘acht’ tussen de beide plaatsen, met abdij de Achelse Kluis als knooppunt.
Beide routes zijn in een wandel- en fietsboekje beschreven (PeerkePad II), zodat men de route individueel kan wandelen of fietsen. Maar men kan ook samen met anderen op pad gaan. Van 17 tot 23 juni a.s. wordt voor de vijfde keer een groepswandeling georganiseerd over het PeerkePad. Een maand eerder (21-25 mei) is er voor het eerst ook een fietstocht in groepsverband.  
Het pelgrimskarakter komt tot uiting in enkele korte bezinningsmomenten onderweg, en er wordt stilgestaan bij religieus en cultureel erfgoed onderweg.

De fietstocht staat onder leiding van mevr. Nan Paffen-Russel, bedevaartpastor in Wittem; en de wandelweek wordt begeleid door pater Henk Erinkveld, rector van Klooster Wittem. Belangstellenden kunnen bij hen terecht voor meer informatie: Klooster Wittem, Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem; tel. 043-4501741 (tijdens kantooruren). Informatie is ook te vinden op www.peerkepad.nl.
Aan beide tochten kunnen maximaal 14 mensen meedoen. Tijdige aanmelding is dus raadzaam.