Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een kijkje achter de schermen van ons Nederlands icoon. Uitreiking eerste exemplaar aan de hoofddirecteur van de ANWB, dhr. Guido van Woerkom.

 
Op 25 april a.s. wordt in de Tulip Room van het Oranje Nassau Paviljoen het lang verwachte boek Keukenhof: van Keukenduin tot Lentetuin. De wordingsgeschiedenis van Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof gepresenteerd. Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door de hoofddirecteur van de ANWB, dhr. Guido van Woerkom.
 
In 1950 vond de eerste tentoonstelling van wat we nu kennen als Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof plaats. Het was het begin van wat nu, na ruim zestig jaar, is uitgegroeid tot een van de grootste nationale en internationale trekpleisters van Nederland: ’s werelds mooiste lentetuin. Het zestigjarig bestaan was aanleiding voor het bestuur van Keukenhof om opdracht te geven tot het schrijven van een historisch boek, met een wetenschappelijke en historisch verantwoorde complete beschrijving van alle gebeurtenissen die vanaf het ontstaan van Keukenhof zijn voorgevallen.
Alle aspecten van Keukenhof komen in dit rijk geïllustreerde boek aan bod. Naast natuurlijk een beschrijving van jaar tot jaar van de tentoonstellingen, het ontwerp van de tuinen, de gebruikte bloembollen en andere activiteiten tijdens het seizoen, wordt ook de interactie tussen het bedrijf en omliggende gemeenten, provincie en rijksoverheid besproken, evenals de relatie met Kasteel Keukenhof, de inzenders en andere belanghebbenden. De auteurs hebben toegang gehad to alle archieven en de vrije hand gekregen om over alles wat zich die jaren heeft afgespeeld te schrijven. Er is 4 jaar aan gewerkt.
 

Gebonden, 448 pp. Met 226 full colour illustraties.
Met uitgebreide Engelse samenvattingen per hoofdstuk.
ISBN 978 90 6194 501 7. Prijs € 29,50.