Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Highlights in het themajaar is de Romantiek van Chopin. Het bloembollenmozaïek toont een portret van Chopin, geboren in Polen.  

Sinds een aantal jaren kiest Keukenhof ieder seizoen voor een themaland. Het themaland staat centraal in het park en zorgt voor veel publiciteit in het betreffende land. In 2012 gaan we naar Oost-Europa. Polen staat van 22 maart tot en met 20 mei centraal staan als “Polen – Hart van Europa”. Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan Polen, belangrijk voor zowel de exportmarkt voor bloembollen als voor een groeiend aantal toeristen.
           
Chopin komt op Keukenhof tot bloei

Publiektrekker Nummer Eén zal ongetwijfeld het bloembollenmozaïek van Chopin worden. Daarvoor heeft Zijne Excellentie dr. Janusz Stanczyk, ambassadeur van Polen, in oktober de laatste bollen geplant. Het mozaïek heeft een formaat van 12 bij 20 meter en is geplant met 50.000 bloembollen.
Tussen de beide ingangen loopt een themaroute “Heart of Europa”. Een verwijzing naar de rol van Polen in Centraal Europa en de verbinding tussen Oost en West. Ook In de tentoonstelling “Verrassend Polen” in het Juliana Paviljoen, tonen we vele aspecten van onbekend Polen. Beeld, licht, geluid en decor geven een bijzondere beleving aan deze tentoonstelling. In het Willem Alexander paviljoen is met verwijzing naar de wetenschap aandacht voor het Inzicht van Copernicus.
 
Het Chopinmozaïek op Keukenhof staat in volle bloei. In oktober 2011 heeft Zijne Excellentie
dr. Janusz Stanczyk, voormalig ambassadeur van Polen,  de laatste hand gelegd aan het bloembollenmozaïek van Chopin. Het mozaïek toont een portret van Chopin, geboren te Polen. Het mozaïek heeft een formaat van 12 bij 20 meter en is geplant met 50.000 bloembollen (Muscari ‘Superstar’, Muscari ‘White Magic’
Tulipa ‘Schoonoord’, Tulipa ‘Peach Blossom’
Tulipa ‘Willemsoord’, Tulipa ‘Willem van Oranje’). Deze dagen is het in al zijn  vrolijke kleurenpracht tot bloei gekomen.