Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met ‘Alles Alstroemeria’ als thema belooft de zesde bloemenshow in Keukenhof’s Oranje Nassau Paviljoen van 26 april tot en met 1 mei een sprankelende tentoonstelling te worden.

En met onder meer de bloeiende planten in het Willem-Alexander Paviljoen en de Bromelia’s in het Beatrix Paviljoen heeft Keukenhof meerdere overdekte extra’s. Het voorjaarspark in Lisse is in al zijn voorjaarspracht op het hoogtepunt.

Elke dag is Keukenhof weer anders, acht weken lang. Door de ontwikkeling van de natuur, maar ook door de wisselende tentoonstellingen. ‘Alles Alstroemeria’ is de zesde show in een serie van acht wekelijks wisselende tentoonstellingen in het Oranje Nassau Paviljoen. In het Willem-Alexander Paviljoen zijn naast de permanente presentatie van bolbloemen ook fantastische kamerplanten te zien. En het Beatrix Paviljoen is met bromelia’s, anthuriums en orchideeën van het begin van de lente tot en met 20 mei een subtropische verrassing.
 
‘Alles Alstroemeria’
Modern en klassiek, eigentijds en traditioneel: de arrangementen met de kleurrijke alstroemeria’s zullen alle bezoekers in het Oranje Nassau Paviljoen van 26 april tot en met 1 mei verrassen. Het wordt een sprankelende bloemenbeleving! Grotere bloemen, die eerder hun verrassende kleuren tonen, steviger stelen en een langere bloei, dit zijn de trends bij dit gewas. Voorbeelden daarvan zijn de witte Siberia, de gele Tonatiuh, de rode Nadya en de nieuwe oranje Dancing Queen. Helemaal nieuw en bijzonder is de witte, geelgroene Precious omdat de kenmerkende streepjes in de alstroemeriabloemen hierbij juist ontbreken. Zo zijn veredelaars, die via kruisingen nieuwe rassen ontwikkelen, altijd op zoek naar iets aparts. Het assortiment wordt hierdoor nog breder en de kwaliteit steeds weer beter.
Alstroemeria is er sinds enkele jaren niet alleen als snijbloem, maar ook als plant voor tuin en balkon. Er zijn drie series te zien. De mooiste voorbeelden uit de Princess-serie, die al 24 verschillende kleuren heeft, geven de Alstroemeriashow extra allure. De zes nieuwste rassen uit de Inticancha-serie, waaronder de tijdens Kom in de Kas gedoopte Antarctica onderstrepen de vernieuwing in dit gewas. En de Inca Collectie verwijst naar de bijnaam van Alstroemeria: Incalie, vanwege de Zuid-Amerikaanse oorsprong.
 
Beatrix Paviljoen
Bromelia’s, een van de hoofdgroepen in het Beatrix Paviljoen, zijn oorspronkelijk subtropische planten. Daarmee geven zij dit prachtige paviljoen ook een zuidelijke sfeer. Het is een brede groep met als belangrijkste Aechmea, Guzmania, Neoregelia, Tillandsia en Vriesea. Aechmea heeft een lancetvormige bloeiwijze, terwijl Neoregelia eigenlijk niet bloeit maar verkleurende hartbladeren heeft. Heel apart is de Tillandsia cyanea. De bladeren hiervan zijn lijnvormig en uit de roze schutbladen komen violetblauwe kroonbladen. Van de Vrieseagroep zijn de paarse Kathy, oranjerode Era en Energie te zien, geel met een oranje gloed. Er zijn ook grote bladvriesea’s te bewonderen, die vanwege de bladtekening steeds meer worden gewaardeerd.
 
Willem-Alexander Paviljoen
Bladbegonia’s zijn opvallende kamerplanten in de presentatie in het Willem-Alexander Paviljoen. In de Beleaf-collectie zijn er inmiddels zeven verschillende, variërend van vuurrood tot donkergroen. Veel mensen weten nog niet, dat er inmiddels ook voor balkon en terras geschikte Begonia’s, zijn, zoals de Betuliaserie die in het Willem-Alexander Paviljoen pronkt. Keukenhof heeft hierbij de primeur van de nieuwe Candy, met een aparte neon-frisroze kleurstelling. ‘Sunny Side Up’ is een aparte serie begonia’s met een kenmerkende bloei die wel eens met een spiegelei wordt vergeleken: het hart van de bloemen is vrolijk geel.
De hortensia’s en cyclamen in het Willem-Alexander Paviljoen bewijzen, dat ook deze klassieke planten eigentijds kunnen zijn. De kleurschakeringen van hortensia’s zijn oorspronkelijk rood, wit en roze en alle vele tinten hiertussen. Dankzij speciale teelttechnieken zijn er ook blauwe varianten. En door de ontwikkeling van de teelttechniek en nieuwe rassen is de bloeiperiode van cyclamen, vroeger vanaf augustus tot het eind van het jaar, opgerekt tot in de zomermaanden. Van de Super Serie Cyclamen verrijken de Macro met midi-bloemen en Micro met mini-bloemen het Willem-Alexander Paviljoen. Ook Saintpaulia’s en Kalanchoë’s hebben in de plantenpresentatie een prominente plaats.