Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

‘Compenseer hoge benzineprijs met betaalbare accommodatie’. Met de hoge benzineprijs wordt het afwachten hoeveel Nederlanders er dit jaar met de auto op vakantie gaan.  In 2011 vonden er ruim 9,6 miljoen autovakanties naar het buitenland plaats.

Reisorganisatie ITS - gespecialiseerd in familievakanties – geeft de consument een handreiking om de reiskosten enigszins beheersbaar te houden. In ruim 100 vakantieadressen in Europa kunnen kinderen gratis overnachten, in andere gevallen wordt voor kinderen vaak een hoge korting gegeven. De korting geldt veelal voor kinderen tot 15 jaar, in 19 accommodaties is het zelfs van toepassing voor jongeren tot en met 17 jaar. ‘Vanwege de hoge benzineprijs zullen families meer dan ooit gaan letten op de vakantiekosten. Gratis of logeeradressen met korting voor kinderen zullen onze klanten ongetwijfeld in hun keuze voor de mei- of zomervakantie mee willen nemen,’ stelt ITS woordvoerder Christian Wessels. ITS biedt autovakanties aan naar Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië met in totaal bijna 300 overnachtings-adressen, waaronder vakantiehuizen, appartementen en bungalows. Het vakantieaanbod vindt men op www.itsholiday.nl.
 

ITS biedt autovakanties aan in populaire vakantiegebieden in de nummer een en twee vakantiebestemmingen voor Nederlanders: Duitsland en Frankrijk. Hieronder het Beierse Woud, het Middelgebergte, Schwarzwald, de Harz, Oostzee, Allgäu, de Beierse Alpen en Thüringen in Duitsland. Een verblijf van 7 nachten in een appartement in het vakantiepark Immenstaad aan het Bodenmeer met aankomst 19 mei kost 420 euro waarbij 2 kinderen gratis verblijven.

Twee volwassenen met twee kinderen tot 11 jaar verblijven voor 336 euro  in een appartement in het viersterren vakantiecomplex Bella Italia direct aan zee gelegen nabij de plaats Peschiera. Zeer geschikt voor kinderen vanwege de vele zwembaden, vier speelplaatsen, veel animatie en een miniclub.  

Een week zomervakantie in het Duitse Sauerland in hotel Willinger Hof in een familiekamer op basis van halfpension met aankomst op 7 juli kost 602 euro voor 2 volwassenen waarbij 2 kinderen tot 11 jaar gratis overnachten. Parkeren is gratis.

Eveneens in de maand juli kan een gezin met maximaal 3 kinderen tot 11 jaar terecht in hotel Kaisersfels in het Oostenrijkse Tirol: verblijf is op basis van volpension en kost bij aankomst op 22 juli € 812 waarbij 3 kinderen tot 11 jaar gratis overnachten.

Jongeren tot 17 jaar kunnen gratis overnachten in onder meer hotel du Soleil de St. Tropez aan de Côte d’Azur, het 4-sterren hotel Nice Riviera en hotel le Vendôme in Nice, het op een schiereiland gelegen Riviera Beach Club bij Hyères, het comfortabele vakantiecomplex Poiano nabij het Gardameer, het voor fietsers en wandelaars zeer geschikte Aparthotel Gamsspitzl in het Oostenrijkse Obentauern, familiehotel Reiterhof in het Duitse Runding en het Sonnenhotel Bayerische Hof in Beieren.
 

ITS specialiseert zich in het aanbieden van vakanties naar zonbestemmingen rond de Middellandse Zee. Momenteel worden de vliegbestemmingen Turkije, Portugal, Spanje, Griekenland, Tunesië, Bulgarije en Egypte aangeboden. ITS vakanties zijn te boeken via de website www.itsholiday.nl of via  een groot aantal reisbureaus. ITS is een merk van de Rewe Group, de op een na grootste reisorganisatie in Duitsland. Tussen oktober 2010 en oktober 2011 gingen 6,6 miljoen vakantiegangers via een van de Rewe merken op vakantie waarbij een totale omzet van 3,1 miljard euro gerealiseerd werd.