Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Kenia is september dit jaar het gastland voor de uitreiking van de ‘World Travel Awards Africa & Indian Ocean 2012’. Ook wel bekend als de ‘Oscars van de reisbranche’.

Aan Kenia de eer om dit evenement voor het eerst in haar geschiedenis te hosten. Er is voor Kenia gekozen omdat het Afrikaanse land een toeristische trekpleister is van wereldklasse. Tijdens deze ‘World Travel Awards’ (WTA) worden de beste bestemmingen uit de reisbranche in het zonnetje gezet.

Op 26 september 2012 vindt de uitreiking in Nairobi plaats. Alle belangrijke spelers uit de Afrikaanse reisbranche zullen dit evenement bijwonen. ,,Het succes van de WTA ceremonie wordt mede bepaald door de locatie van de uitreiking”, aldus Graham E. Cooke, President & Founder van de World Travel Awards. ,,De stad Nairobi beschikt over alle ingrediënten om dit evenement te laten slagen; een levende en progressieve stad vol met kansen”. De WTA organisatoren onderstrepen de snelle ontwikkeling van de stad als één van de belangrijkste hubs van Afrika, voor zowel de zakenreiziger als de vakantieganger.  

De toeristenindustrie is van fundamenteel belang voor de economie van Kenia. Zowel de bevolking als de overheid doen er alles aan om de toeristen het naar hun zin te maken. De ongerepte natuur, ongeëvenaarde verzameling van wilde dieren en de witte zandstranden zijn alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis. Ook weten steeds meer luchtvaartmaatschappijen de weg te vinden naar Nairobi, dit geeft de toeristensector een extra impuls.

,,Wij zijn verheugd met het feit dat we de World Travel Awards mogen organiseren in Nairobi”, aldus Matthew Weihs, Managing Director van Bench Events. ,,Het is voor ons erg belangrijk om dit evenement te mogen hosten. Hierdoor krijgen we de mogelijkheid om Afrika en met name Kenia op de kaart te zetten als een belangrijke speler in de toeristenbranche”. In verschillende werelddelen worden WTA’s uitgereikt waarna alle winnaars mogen meedoen aan de ‘WTA Grand Final’ in New Delhi in India op 12 december 2012.  

Over Kenia
Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het  thuis van ‘the Big Five’; olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard én het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. Vanuit Nederland en België worden verschillende vluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op http://www.magicalkenya.nl.