Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Jaarlijks organiseert de duitstalige pretparken-site Parkscout de verkiezing van beste attractiepark. Ongeveer 40.000 personen namen onlangs deel aan deze verkiezing en wezen Europa-Park opnieuw aan als beste park.

Ook in vier andere categorieën koos men Duitslands grootste attractiepark op de eerste plaats. Enkele weken geleden ging  de Diamond Themepark Award voor ‘beste Europese attractiepark’ ook al naar Europa-Park. Aan deze verkiezing namen bijna 50.000 liefhebbers van pretparken en dierentuinen in Nederland en België deel.

Voor de achtste maal vonden de afgelopen periode de Parkscout-verkiezingen plaats. Deelnemers konden hun stem uitbrengen in 14 categorieën. In 10 daarvan eindigde Europa-Park op het ere-podium. In vijf categorieën gingen de meeste stemmen naar het attractiepark in het Zwarte Woud:
beste attractiepark, beste prijs/kwaliteitverhouding, beste achtbaan (‘blue fire ‘), beste show
(‘Luminocity’) en beste personeel. Met 40.000 stemmen bevestigen deze Awards de positie van Europa-Park als een  van de populairste parken voor attractiepark-liefhebbers.

Enkele weken eerder werden in Nederland en België de Diamond Theme Park Awards uitgereikt.  In de categorie ‘beste Europese attractiepark’ ontving Europa-Park ook hier de meeste stemmen, vóór resp. Disneyland Paris, Phantasialand en de Efteling.
In diezelfde periode ontving Europa-Park tevens het Kids PretparkTip!-Keurmerk  van Kids Vakantiegids en Zoover. Europa-Park scoort  maar liefst een 9,4 als totaalcijfer, Hotel Colosseo eveneens een 9,4 op kindvriendelijkheid. Het zijn de hoogste punten op Zoover en Europa-Park is hiermee het beste adres voor een pretpark vakantie in Europa. Kids Vakantiegids is het grootste familievakantie platform in Nederland. Zoover is de grootste vakantiebeoordelingssite van de Benelux, met jaarlijks 150 miljoen bezoekers.

Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op:
http://www.parkscout.de/magazin/parkscout-publikums-award-2011-2012-ergebnis

http://diamondthemeparkawards.com/

http://www.kidsvakantiegids.nl/kids-pretpark-tip


Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark met meer dan 100 attracties en shows. In het park zijn dertien Europese landen tot in de puntjes nagebouwd. Het is het  grootste attractiepark ter wereld met een seizoensopenstelling en het op een na best bezochte park in Europa. Europa-Park ontvangt jaarlijks vele onderscheidingen en is afgelopen jaren meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa.  Het park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Meer informatie: www.europapark.com