Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Amadeus IT Group en Southwest Airlines tekenen overeenkomst ter ondersteuning van de internationale plannen van de luchtvaartmaatschappij.

Amadeus IT Group, een toonaangevende leverancier van geavanceerde technologische oplossingen en transactieprocessen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie, en Southwest Airlines, de grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij op het gebied van binnenlands passagiersvervoer, hebben een gezamenlijke overeenkomst gesloten voor Amadeus’ Altéa reserveringsoplossing ter ondersteuning van de internationale dienstverlening van de maatschappij. De twee bedrijven zullen nauw samenwerken om de technologie van Amadeus te implementeren, zodat Southwest in 2014 internationale vluchten kan uitvoeren. AirTran Airways, een 100 procent dochteronderneming van Southwest Airlines, heeft momenteel al vluchten naar internationale bestemmingen. Aangezien de internationale AirTran vluchten worden overgenomen door Southwest, zal Amadeus het internationale vliegen van Southwest ondersteunen.

Terwijl de overeenkomst van Amadeus IT Group zich richt op de internationale elementen van het reserveringssysteem van Southwest, biedt het contract ook de mogelijkheid voor Southwest om in de toekomst hun binnenlandse activiteiten om te zetten naar Amadeus.  

Luis Maroto, President & CEO van Amadeus, in een reactie: “Deze overeenkomst is een mijlpaal voor Amadeus, zowel in Noord-Amerika als daarbuiten. Southwest is niet alleen marktleider in termen van grootte, de luchtvaartmaatschappij is ook de wereldwijde ‘standaard’ voor low-cost maatschappijen, met maar liefst 39 jaar op rij winstgevendheid.”  

Gary Kelly, Voorzitter, President en CEO van Southwest Airlines: “We konden niet nog meer onder de indruk zijn van de ervaring en kennis die Amadeus IT Group met zich meebrengt. Ze zijn één van de beste technologieleveranciers en we vertrouwen op hun vermogen aan onze behoeften te voldoen en deze zelfs te overtreffen, terwijl wij ons voorbereiden op de spannende gelegenheid het Southwest merk uit te breiden naar de internationale markt.”

Julia Sattel, Senior Vice President, Airline IT van Amadeus, voegt daar aan toe: “We zijn verheugd dat we Southwest bij de Altéa gemeenschap kunnen verwelkomen. Southwest heeft duidelijk voor Amadeus gekozen vanwege de kracht van ons gevarieerde productaanbod, de capaciteiten van onze mensen en ook vanwege ons ongeëvenaarde vermogen de luchtvaartmaatschappij te helpen bij het behouden van de lagekostenstructuur, terwijl we innovatieve technologieën leveren die een steeds evoluerend business model kunnen ondersteunen.”

Over Southwest
Southwest Airlines blijft zich onderscheiden van andere lagekosten luchtvaartmaatschappijen—door het aanbieden van een betrouwbaar product met een voorbeeldige klantenservice. Southwest Airlines is ‘s lands grootste vliegmaatschappij in termen van binnenlands passagiersvervoer en heeft AirTran Airways verworven, dat nu een volledige dochtermaatschappij van Southwest Airlines Co is. Southwest vliegt naar 73 seteden in 38 staten en blijft één van de meest geëerde luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Het staat bekend om zijn inzet op drie punten: Performance, People, en Planet. Meer informatie over de manier waarop Southwest zijn steentje aan een betere wereld bijdraagt, is te lezen op southwest.com/cares. Southwest is gevestigd in Dallas en voert momenteel meer dan 3.200 vluchten per dag uit en heeft meer dan 37.000 medewerkers in dienst.
 

Over Amadeus
Amadeus is een vooraanstaande transactieprocessor en leverancier van geavanceerde technologische oplossingen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie.
Tot de klanten van Amadeus behoren aanbieders van reizen (o.a. luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, ferrymaatschappijen, enz), verkopers van reizen (reisbureaus en websites) en afnemers van reizen (bedrijven en individuele reizigers).
Amadeus opereert onder een transactie-gebaseerd business model en verwerkte meer dan 850 miljoen factureerbare transacties in 2010.  

Amadeus heeft kantoren in Madrid (hoofdkantoor en marketing), Nice (ontwikkeling) en Erding in Duitsland (Operations - centrum voor gegevensverwerking) en regionale kantoren in Miami, Buenos Aires, Bangkok en Dubai. Op marktniveau onderhoudt Amadeus, via 73 lokale Amadeus Commercial Organisation, klantencontacten met 195 landen.  

Amadeus is genoteerd aan de effectenbeurzen van Madrid, Barcelona, Bilbao en Valencia en handelt onder het symbool “AMS.MC”. Het bedrijf heeft over het jaar dat eindigde op 31 december 2010 een omzet van EUR 2.683 miljoen en een EBITDA van EUR 1.015 miljoen gerapporteerd. De Amadeus groep heeft ca. 10.000 mensen in dienst, die 123 nationaliteiten vertegenwoordigen, op de centrale kantoren.

Voor meer informatie over Amadeus: www.benelux.amadeus.com.
Voor Amadeus Investor Relations centre, surf naar: www.investors.amadeus.com.

Over Amadeus Altéa
De Amadeus Altéa Suite is een volledig geïntegreerde customer management oplossing voor luchtvaartmaatschappijen en omvat drie modules: Altéa Inventory, Altéa Reservation en Altéa Departure Control System. Het Amadeus Altéa Reservation systeem zorgt voor een naadloze reserveringsservice via alle verkoopkanalen vanwege het unieke delen van reserveringsdiensten tussen alle luchtvaartmaatschappijen en of abonnees van Amadeus; het Amadeus Altéa Inventory System levert voorraadbeheer, planningbeheer, re-accommodatie en seating management services; en het Amadeus Altéa Departure Control System levert check-in, uitgifte van instapkaarten, bagagebeheer, en gewicht en balans diensten voor toestellen.

Op dit moment maken meer dan 100 van ‘s werelds toonaangevende luchtvaartmaatschappijen gebruik van het Altéa platform, waaronder Air-France KLM en Qantas. In 2011 verwerkte Altéa 439 miljoen Passengers Boarded (aangeduid als een 'PB' en wat staat voor het werkelijke aantal passagiers, dat aan boord van vluchten gingen, uitgevoerd door luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van Amadeus Altéa Reservation and Inventory modules).

Op basis van de gesloten Altéa contracten eind 2011, verwacht Amadeus dat in 2014 het aantal vervoerde passagiers meer dan 735 miljoen zal zijn (schatting berekend door toepassing van IATA’s regionale projecties van luchtverkeergroei op de meest recente beschikbare jaarlijkse PB cijfers voor de luchtvaartmaatschappij).