Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In navolging van het Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2010 en 2011, organiseert kunstenaar Henk Veen en Keukenhof voor het derde achtereenvolgende jaar, op 2 t/m 6 mei, Henk Veen Kunstplein in Keukenhof 2012.

Meer dan 50 kunstenaars exposeren tijdens het jaarlijks terugkerende hoogstaande evenement en schilderen mee met de wedstrijd onder begeleiding van de bekende kunstenaar Henk Veen.
Iedere dag zijn de deuren geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur. Een unieke kans voor de kunstenaar om de verwachte 60.000 bezoekers, Nederlandse en buitenlandse toeristen, hun kunsten te tonen en live te schilderen. Deze dagen zal de bekende kunstenaar en organisator Henk Veen één schilderij welke uit in 10 delen schilderen.Tijdens het evenement kunnen de jongste bezoekers in de huid kruipen van een kunstenaar de tekeningen van de kunstenaars beschilderen tot een waar kunstwerk.
 
Met de wedstrijd welke 5 dagen duurt, kan men 7 mooie prijzen winnen, waaronder de eerste prijs een Hotelovernachting voor 2 personen. Hiervoor krijgen de kunstenaars één schilderdoek van 60 x 80 cm. Het thema is: "Polen, Hart van Europa". De kunstwerken zullen live gemaakt en exposeert worden tijdens het evenement. Een deskundige jury zal bestaan o.a. uit drs. Walter Jansen, voorzitter van Raad van Bestuur Keukenhof, Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert, Perla Thissen, actrice bekend van o.a. GTST, Medisch Centrum West, Zeg 'ns AAA, Spangas etc. en natuurlijk onze alom bekende kunstenaar en organisator van dit Kunstplein, Henk Veen.
De kunstenaars kunnen tot zondag 14.00 uur schilderen. Tussen 14.30 uur en 15.30 uur zal de jury zijn rondje maken langs de kunstwerken en een keuze maken voor de winnende schilderijen. Op zondag 6 mei rond 16.00 uur zal de winnaars bekend worden gemaakt. Nieuw is de Publieksprijs, waar de bezoekers bepalen wie voor hun de beste kunstenaar van het plein is.
 
De te winnen prijzen met de wedstrijd tijdens het evenement waarbij de prijzen gesponsord zijn:
1ste prijs: Hotelovernachting voor 2 personen (gesponsord door Keukenhof)
2de prijs: Diner voor 4 personen Amstelhoeck Amsterdam (gesponsord door Amstelhoeck Amsterdam)
3de prijs: Royal Talens grote Cobra set t.w.v. ca. 80,- (gesponsord door Royal Talens)
4de prijs: Zomerbollen pakket (gesponsord door Keukenhof)
5de prijs: Royal Talens uitgebreide Cobra set (gesponsord door Royal Talens)
6de prijs: Royal Talens startset Cobra (gesponsord door Royal Talens)
Publieksprijs: Lentepas Keukenhof seizoen 2012 voor 2 personen (gesponsord door Keukenhof)
 
Locatie:
Keukenhof
Willem Alexander Paviljoen
Stationsweg 166-A
2161 AM Lisse
 
Deelnemende kunstenaars: Henk Veen, Ineke Teunissen, Marjolein Innemee, Jaap Zwaan, Nel Huurman, Jan van Well, Ellen Gozeling, Ellen van Randeraat, Thea de Haan-Tetteroo, Liselot Been, JoS Joke Peperkoorn, Kenneth Echteld, Sjanie Bon, John Wassenaar, Helma van der Zwan, Redmer Hoekstra, Nettie Broers, Jolanda de Winter, Trudy Canwood, Bert Wouters,Anita Ammerlaan, Louise van den Berg, Mary Admiraal, Anneke Arink, Hans Mader, Manja Jordans, Wim Tielemans, Marijke Bannink, Bruno Filho, Tanja Koelemij, Cees Schenk, Janneke Breedijk, Agnes van Teeffelen, Jos Out, Ank de Vroomen, Maja Boot, Clare van Stolk, Kees Pe, Anita Johansen, Danny Dogger, Caroline Houthuyse, Marleen Vermeulen, Lucette Tros, Rachel Stuart, Ronald Pessel, Thomas Bijen, Gosia Bolwijn-Wiese. Huub van den Heuvel, Ivo Winnubst, Britt Kleiberg, Erik Loman, Alice Pool, Leontine Van der Klugt.
 
Wij nodigen u dan ook uit om de creatieve wedstrijden expositie van ruim 50 kunstenaars bij te wonen op Keukenhof, tijdens het evenement Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2012 te Lisse.
 
Naamsbekendheid Henk Veen
 
Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.
 
Hij is bekend van diverse televisieprogramma's waar zijn kunst te zien is geweest, exposities op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino, American Hotel. Opvallende projecten zoals de Dam tot Damloop, waar Henk 3 jaar lang het aandenken voor de Businesslopers en in 2009 T-shirt heeft ontworpen en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Zijn eerste televisie debuut begon in het programma Live & Cooking, waar de beschilderde deuren van het decor 3 seizoenen te zien waren. De kunstenaar zet regelmatig zijn eigen evenement Kunstplein neer, zoals op het Rembrandtplein en Keukenhof. Tevens bekend van de exposities in het Carrousel du Louvre – Parijs, waarbij de kunstschilder de aanmoedigingsprijs Prix Speciaal heeft mogen ontvangen.
 
Meer informatie op www.henkveen.nl
 

Keukenhof
 
Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld. Vanwege de miljoenen bloeiende bloembollen in een heerlijke voorjaarsomgeving. Maar óók omdat sinds de opening in 1949 vele kunstenaars hier hun schilderijen en kunstwerken hebben geëxposeerd. Soms in tijdelijke tentoonstellingen. Maar ook permanent.
 
Meer informatie op www.keukenhof.nl