Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Steven van der Heijden, CEO van TUI Nederland, reikte onlangs een cheque van € 11.517 uit aan Elephant Nature Park en Bring the Elephant Home in Thailand. In Elephant Nature Park worden mishandelde olifanten opgevangen en verzorgd.

Het gedoneerde bedrag is bij elkaar gespaard door reisagenten. Voor iedere vakantieganger die geboekt wordt op een groene accommodatie van Holland International, ontvangt een reisbureau twee Groene Smiles4U ter waarde van één euro. De reisagenten kunnen hun gespaarde Groene Smiles4U doneren aan verschillende goede doelen.

Olifantvriendelijk
In Thailand hebben Aziatische olifanten steeds minder natuur om in te leven en wordt hun voortbestaan bedreigd. Bovendien komen wilde olifanten via illegale handel in de toerisme-industrie terecht, wat gepaard gaat met veel dierenleed. TUI Nederland biedt alleen olifantvriendelijke excursies aan waar gasten olifanten in een natuurlijke omgeving zien en op een diervriendelijke manier met ze in contact komen. Olifanten voeren en wassen is toegestaan, zolang dit op een veilige en verantwoorde manier plaatsvindt en de gasten niet op de olifant zitten. Olifanten ondergaan namelijk vaak een wrede training om ze geschikt te maken voor ritjes en shows. Daarnaast veroorzaakt het zadel en het gewicht van de passagier verwondingen en pijn aan de rug van de olifant.

Elephant Nature Park
Holland International heeft als olifantvriendelijk alternatief voor olifantenritjes en -shows een excursie naar Elephant Nature Park opgenomen in haar rondreizen. Dit stuk land is honderd hectare groot met riviertjes waar olifanten kunnen baden. De donatie wordt gebruikt voor de uitbreiding en optimalisatie van het leefgebied van de olifanten. Omdat de grond was ontbost, is een boomkwekerij opgezet. In deze kwekerij worden elk jaar duizenden stekjes gekweekt van twintig tot dertig verschillende boomsoorten. Er zijn al meer dan 4000 bomen geplant en de olifanten van Elephant Nature Park hebben hun eerste stappen in de nieuwe jungle gezet.
       
Meer goede doelen
Door het spaarsysteem Groene Smiles4U van Holland International zijn eerder dit jaar al diverse cheques uitgereikt. Zo ontving Plan Nederland een cheque voor de campagne ‘Geef meiden een opleiding’ in Brazilië (10.288 euro) en Stichting Dierenhulp (6.250 euro), voor de sterilisatie van zwerfdieren op Curaçao. Holland International wil op deze manier de groene accommodaties onder de aandacht brengen en een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van bestemmingen. Meer informatie over TUI Nederland en duurzaam toerisme is te vinden op tui.nl/duurzaamtoerisme.