Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Raad van Commissarissen van de Stichting Twents Bureau voor Toerisme heeft Anna Waanders (52) met ingang van 1 mei aangesteld als directeur-bestuurder. Geheel volgens planning neemt de huidige directeur a.i. interim manager Rien Lammertink per 1 mei afscheid.

Hij was tijdelijk aangetreden in juli 2011 na het vertrek van Jeroen Enkelaar bij TBT.

Mevrouw Waanders heeft ruime ervaring opgedaan in de marketing-communicatie bij verschillende bedrijven in die sector. Voorts is zij langere tijd ondernemer geweest op het gebied van werving en selectie en aanverwante gebieden. Tenslotte is zij wethouder geweest van de gemeente Muiden, met als portefeuilles o.a. toerisme en recreatie, economische zaken en financiën. Zij zal zich in Twente vestigen.

Het Twents Bureau voor Toerisme werkt sinds2006 aan de positionering van het toeristisch merk Twente. Dit resulteerde in ´Twente. Landgoed van Nederland´. Met de campagne, die in 2008 van start ging, profileert het TBT Twente als een streek met kwaliteit van leven, ontspannen, onthaasten, genieten: jezelf verwennen in Twente.

Om de toerist en ondernemer goed van dienst te kunnen zijn en om de couleur locale te versterken met ‘Twente. Landgoed van Nederland’ werken de Twentse VVV’s en het TBT aan plannen om het Twents Gastheerschap en de toeristische ketensamenwerking in Twente te versterken. Vrijetijd als speerpunt van economisch beleid vanuit gastheerschap en ketensamenwerking, daar ligt de uitdaging voor het TBT.