Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Recordcijfers op tal van lijnen vanuit London City Airport stemmen tot voorzichtig optimisme bij CityJet. 

CityJet brak de voorbije weken heel wat passagiersrecords. Vorige woensdag was zelfs een absolute topdag voor het hele netwerk vanuit London City Airport. Toen noteerde de luchtvaartmaatschappij het hoogste aantal passagiers sinds 1 januari 2009. Johan Vanneste, CEO van VLM Airlines, is voorzichtig optimistisch: “Eén zwaluw maakt natuurlijk nog geen lente, maar de stijgende passagierstrend op de lijnen waarvan vooral zakenreizigers gebruikmaken, zet zich nu toch al een tijdje door en lijkt de these te bevestigen dat de economie opnieuw aantrekt.”

Op een aantal lijnen werden de voorbije weken heel wat nieuwe passagiersrecords gevestigd. Absolute uitschieter is de lijn Antwerpen - London City Airport. Door de talrijke pannes waarmee de Eurostar de voorbije maanden te kampen had en doordat de hogesnelheidstrein een hele tijd niet kon uitrijden ten gevolge van het treinongeval in Buizingen, namen heel wat meer zakenmensen het vliegtuig om naar het centrum van de Britse hoofdstad te reizen. Vorige donderdag was een absolute topdag voor de route vanuit Antwerpen. Ook het weekrecord werd voor de tweede keer op rij aan diggelen geslagen.

“De perikelen met de Eurostar zijn evenwel niet de enige verklaring voor de goede cijfers want op andere routes werden eveneens dag- en weekrecords gebroken. Woensdag was een topper voor zowel London City - Edinburgh als London City - Luxemburg. Vrijdag was dan weer een recorddag voor London City – Dublin. Wat echter belangrijker is: op deze drie lijnen werd vorige week het hoogste aantal passagiers genoteerd dat ooit in één week werd vervoerd”, aldus Johan Vanneste, CEO van VLM Airlines. VLM Airlines opereert sinds midden 2009 onder de merknaam Cityjet.

Hij voegde eraan toe: “In het najaar van 2009 stelden wij bij CityJet reeds de eerste tekenen vast van een relance van het aantal reizigers die voor zakelijke doeleinden het vliegtuig nemen. De ervaring leert dat dit een typische voorbode is van het algemeen economisch herstel na een crisisperiode.”

www.cityjet.com