Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Hotel bespaart 75% op inkoop fossiele brandstoffen.  Landgoed De Holtweijde heeft de Innovatie Award 2012 gewonnen van vakblad Misset Horeca. Het landgoed kreeg de prijs gisteravond uitgereikt voor de invoering van een houtsnipperverwarmingsinstallatie.

Daarmee heeft De Holtweijde de primeur binnen de Nederlandse hotellerie. Interessant neveneffect van het invoeren van de CO2-neutrale verwarming is een besparing op de inkoop van fossiele brandstoffen van zo’n 75%.

Sinds april vorig jaar wordt de verwarming van het hoofdgebouw, het zwembad en de warmwatervoorziening van het elf hectare grote landgoed geheel op houtsnippers gestookt.

De houtsnipperverwarmingsinstallatie van Landgoed de Holtweijde is uitgevoerd in nauwe samenwerking met BeGreenEnergy.nl, waarin Bridging Competencies, Parenco Hout, ista Nederland en Unica Groep de krachten bundelen. Met de installatie was een investering van ca. € 400.000,- gemoeid, die partijen gezamenlijk opbrengen, met een gedeeltelijke subsidie van de Provincie Overijssel en bankfinanciering via Rabobank IJsseldelta. Ook in de exploitatie wordt gezamenlijk opgetrokken, om aan te tonen dat deze vorm van CO2 neutrale verwarming absoluut rendabel is voor een hotel als De Holtweijde.

 “Deze Innovatie Award is een erkenning van een bewust beleid om zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO),” aldus directeur/mede-eigenaar Marcel Vlek van Landgoed de Holtweijde. “Dat heeft ons in 2010 ook al als eerste hotel in de provincie Overijssel het Green Key Certificaat in goud opgeleverd. We zijn nu met de Gemeente Dinkelland in overleg om op termijn de benodigde houtsnippers voor onze installatie uitsluitend te betrekken binnen onze eigen gemeente.”

Het was de tweede keer dat de Misset Horeca Innovatie Award werd uitgereikt voor bijzondere initiatieven in de horecabranche. Vorig jaar ging de prijs naar attractiepark De Efteling.

Voor meer informatie over dit unieke project:
www.holtweijde.nl

www.begreenenergy.nl