Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Open inschrijving voor geïnteresseerden. Nipkowschijfwinnaar 2012 Redmond O’Hanlon geeft op 19 juni van 19.00 uur tot 21.30 uur voor geïnteresseerden een lezing in Apenheul. Aansluitend is er een signeersessie.

Ongetwijfeld zal Redmond’s verhaal gaan over Congo, maar ook over het aapje dat hij daar heeft gevonden en verzorgd.  Een aangrijpend, maar ook grappig verhaal.

Redmond O’Hanlon was al bekend van zijn beroemde reisverhalen, maar verwierf opnieuw bekendheid door de serie de Reis van de Beagle (VPRO).  Hij werd de held van de serie met zijn prachtige monologen, het rustige voorlezen uit één van de vele (vaak zeer oude) boeken die hij overal mee naar toeneemt en zijn onmetelijke kennis van (o.a.) Darwin’s Evolutieleer. En niet te vergeten zijn gevoel voor humor, zijn zelfspot en zijn opvallende voorkomen met zijn witte haar en een zeeschip waardige bakkebaarden. Hij laat de kijker kennismaken met zijn helden uit de negentiende eeuw, de tijd waarin hij zelf het liefst geboren was. Het was een periode waarin de mensheid op het gebied van kennis een enorme sprong voorwaarts maakte en een heleboel raadsels voor het eerst werden opgelost.

Wil je de lezing bijwonen? Dat kan! Kaarten à € 12,50 (inclusief koffie/thee bij ontvangst) zijn aan de deur verkrijgbaar. Er is echter plaats voor 300 personen. Dus zorg dat je er snel bij bent! Schrijf je nu in via .