Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Niedersachsen loopt voorop met nieuwe activiteiten en trends en dan mag het ook best een beetje ludiek zijn!


Toe aan een gezellig weekend, midweek, familie-uitje of bedrijfsuitstapje? Niedersachsen biedt een overvloed aan gezellige, inspirerende en actieve bezigheden voor iedereen. Hilarisch, ludiek, actief, sportief of met een gezonde wedstrijdspirit.

Boerengolf met bezemsteel: populair in regio Rotenburg
Boerengolf is hilarisch, ontspannend en heel snel groeiend in populariteit. Iedereen kan meedoen. Het spel wordt in een wei met een leren bal gespeeld. Het slaghout is een bezemsteel met een klomp eraan en er moet een ludiek parcours van 10 holes worden afgelegd. Laarzen worden aanbevolen, maar kunnen ook worden gehuurd.

Pitch & Putt en swingolf
In het idyllische plaatsje Gehrde, noordelijk van Osnabrück, staan de pitch- en puttclubs klaar! Het spel is een vereenvoudigde vorm van golf en snel door iedereen te leren. Eerst wordt het balletje in de richting van de hole ‘gepitcht’. Het ‘putten’ gaat net als bij gewoon golf: inschatten, gevoel en een beetje geluk.
Een nieuwe en nu al zeer populaire golfvariant is swingolf. In de buurt van de Vredesstad Osnabrück bijvoorbeeld kan deze trendy sport op twee plaatsen worden gespeeld. Aansluitend kan in het boerencafé van alle geneugten van het platteland worden genoten.

‘Adventure-Golf’ door zandbunkers, waterlopen, keien
Op avontuur met de golfclub over geaccidenteerd terrein, met gevarieerde speellengtes en hindernissen kan op de nieuwe Adventure-Golfbaan in het kuurpark van Bad Salzdetfurth. Er moet een uitdagende route van 18 holes worden afgelegd.

Klootschieten in de bongerd of langs de Elbe in het ‘Altes Land’
Bij het vrolijke klootschieten spelen minstens 2 personen tegen elkaar. Het doel is de harde gummibal tijdens een gezellig parcours met zo weinig mogelijk worpen in het doel te rollen. De bolderwagen met hapjes en drankjes houdt de spelers traditioneel gezelschap.

Duathlon, trailrunning en steppen in de Harz
Duathlon is een combinatie van fietsen en lopen. Het berglandschap van de Harz leent zich hier uitstekend voor. Bij het lopen –trailrunning- gaat het over boswegen, singletrails of langs de vele (stuw)meren. Superleuk is een rit met de 'monsterrollers' (grote steps), bijvoorbeeld de afdaling van vijf kilometer vanaf de Wurmberg naar het dal.

Stand-up paddleboarding en slagbal op Spiekeroog
De combinatie van surfen en peddelen is spannend en er worden onverwachte snelheden bereikt. Bij de kiteclub Spiekeroog kan van mei t/m september een cursus kitesurfen worden gevolgd.
Slagbal, een combinatie van baseball en brandbal, heeft inmiddels een cultstatus veroverd. Elk jaar ‘strijden’ Spiekeroog en het buureiland Langeoog met elkaar, dit jaar op 27 juli 2012. De slagballers van de ‘Kieler Keulen’ geven deze zomer gratis trainingen.

Kijk voor meer leuke uitstapjes naar Niedersachsen op www.vakantieland-nedersaksen.nl