Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Test de motor van je dromen in de bergen. High-Bike testcentrum Ischgl/Paznaun, het enige motoren testcentrum in Europa met verschillende merken, heeft haar assortiment uitgebreid.

Naast de vier merken BMW, Ducati, KTM en Triumph, zijn dit jaar ook de motoren van het Italiaanse merk Husqvarna vertegenwoordigd. Van 1 juni tot eind september 2012 kunnen motorliefhebbers een testrit maken door de bergen op de nieuwste motoren. In totaal zijn er 40 motoren beschikbaar van de meest gerenommeerde merken. Voor de huur van de motoren wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Deze zomer, van 1 juni tot eind september, kunnen motorliefhebbers in het prachtige berglandschap testritten maken op hun favoriete motorfiets. Het ‘High-Bike’ testcentrum heeft 40 verschillende modellen van de merken BMW, Ducati, KTM, Triumph en Husqvarna. Alle vijf de fabrikanten presenteren de nieuwste modellen naast de meest populaire modellen zoals de BMW R 1200 GS Rallye, de Ducati Diavel, de KTM 690 Duke, de Triumph Tiger Explorer en de nieuwe Husqvarna Huda 900. Wie niet beschikt over de juiste motorkleding en/of helm kan deze huren. De motoren worden dagelijks geïnspecteerd en schoongemaakt door ervaren monteurs en verkeren, net als de huurkleding en helmen, in top conditie. Afhankelijk van het model bedragen de kosten voor één dag motorhuur, op vertoon van de Paznaun gastkaart, tussen de € 60,- en € 80,-, inclusief verzekering, exclusief borg. Uiteraard moet de huurder in het bezit zijn van een motorrijbewijs.
 

Gratis routeboek
Voor maximaal tourgenot heeft het testcentrum de openingstijden verlengd. Het High-Bike testcentrum is dagelijks geopend van 08.00 uur tot 11.00 uur voor het afhalen van motoren en tussen 16.00 uur en 19.00 uur kunnen de motoren worden teruggebracht. Elke rijder ontvangt een rugzak voor het opbergen van (kleine) spullen en een gratis ‘routeboek’ waarin veertien tochten zijn beschreven.
Consumenten vinden informatie over ‘High Bike’ in Ischgl op www.highbike-paznaun.com en op www.ischgl.com