Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Leidschendam, 25 mei 2012 – In navolging van het Griekse eilandhoppen heeft de Nederlandse toerist voor de komende zomer iets nieuws ontdekt: parkhoppen.


“We zien een nieuwe trend dit jaar verder doorzetten; op meerdere plekken vakantie houden in plaats van op één bestemming te blijven. Een weekje in de ene provincie en een weekje in een andere provincie. Vorig jaar hadden we hiervoor tientallen boekingen, maar voor de naderende zomer loopt dit in de honderden”, aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks.

Het meest populair is de combinatie van een week Zeeland plus een week Veluwe. Ook populair zijn een week Limburg en een week Duitsland. Op nummer drie staat Drenthe in combinatie met een van de Waddeneilanden. De reden voor boekers is afwisseling, andere regio’s verkennen en nieuwe mensen ontmoeten.

Landal is overigens positief over de komende zomer. Hoogland: “We zien dat het aantal binnenlandse vakantieplannen voor  bungalowparken een toename laat zien. Het NBTC/NIPO research heeft dit onlangs ook nog bevestigd in hun onderzoek. Slechts de helft van de vakantieplannen op een park is tot nu toe geboekt, dus er komt nog enorm veel aan. De consument wacht momenteel wel af en let goed op z’n centen, maar hij gaat op vakantie! Ook komt deze maand het vakantiegeld vrij en het mooie weer van afgelopen week geeft een enorme boost. We boeken momenteel dubbele cijfers voor de zomervakantie ten opzichte van vorig jaar.”

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks maakt deel uit van Wyndham Worldwide. Landal beheert en exploiteert 69 bungalowparken in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië met in totaal ca. 11.000 vakantieaccommodaties. Daarnaast beschikt Landal over 1.500 campingplaatsen. Op jaarbasis realiseren 2,1 miljoen gasten 11 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.500 medewerkers.


www.landal.nl