Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

New York leidt de top 10 buiten Europa. BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement, presenteert de Top 10 zakenreisbestemmingen 2009.

Dit zijn de meest aangevlogen bestemmingen van zakenreizigers in de Benelux. Londen staat aan kop, gevolgd door Parijs en Frankfurt. Voor de bestemmingen buiten Europa is New York de nieuwe nummer 1 in de plaats van Dubai.  BCD Travel constateerde in 2009 een forse groei van de verkoop van e-tickets voor treinreizen. Daarnaast was er bij de zakenreisbestemmingen buiten Europa een sterke vertegenwoordiging van de Golfstaten voor de Belgische reizigers en van de Aziatische staten voor de Nederlandse reizigers.

Londen op kop

BCD Travel heeft voor deze rangschikking rekening gehouden met het totaal aantal reservaties (lucht- en spoorverkeer) in België en Nederland in 2009. Londen en Parijs zijn met grote voorsprong de meest bezochte bestemmingen van de zakenreizigers uit de Benelux. De top 10 van zakelijke bestemmingen ziet er als volgt uit: Londen, Parijs, Frankfurt, München, Milaan, Kopenhagen, Zürich, Wenen, Madrid en Barcelona.

“De resultaten verrassen ons niet “, verklaart Peter Buis, algemeen directeur van BCD Travel Benelux. “Parijs en Londen zijn van oudsher zakencentra waarmee Belgen en Nederlanders zeer nauwe contacten hebben, zowel vanwege de culturele verwantschap als omwille van gemeenschappelijke commerciële mogelijkheden. Het uitgebreide aanbod aan vervoersmiddelen (per vliegtuig of per trein) vergemakkelijkt de toegang tot deze hoofdsteden en maakt het onze zakenreizigers mogelijk om hun commerciële partners persoonlijk te ontmoeten.“

“Ticketless’ reservaties zijn enorm toegenomen: ook bij treinreizen. Meer dan 50% van de treinreservaties gebeurt nu al zonder uitgifte van een papieren ticket. Wij zien hiervoor 2 oorzaken. Enerzijds helpt BCD Travel haar klanten de kosten te drukken, de processen te vereenvoudigen en meer milieuvriendelijke oplossingen aan te bieden. Anderzijds hebben Thalys en Eurostar de mogelijkheden van e-ticketing vorig jaar fors uitgebreid”, aldus Peter Buis.

Buiten Europa

Wat betreft de reizen buiten Europa staat New York, een geliefde zakenstad voor Belgen en Nederlanders, dit jaar opnieuw aan de leiding – voor Dubai dat in 2008 op 1 stond. De top 3 van de bestemmingen, New York, Dubai en Singapore ligt erg dicht bij elkaar. De 10 bestemmingen buiten Europa zijn (in volgorde) New York, Dubai, Singapore, Istanbul, Moskou, Sjanghai, Hongkong, Beijing, Manilla en Johannesburg.

 

 

Top 10 2009*1

Top 10 2008

1

Londen

Parijs

2

Parijs

Londen

3

Frankfurt

München

4

München

Frankfurt

5

Milaan

Zürich

6

Kopenhagen

Wenen

7

Zürich

Madrid

8

Wenen

Kopenhagen

9

Madrid

Barcelona

10

Barcelona

Genève

*1 Rangschikking op basis van het aantal reserveringen via BCD Travel in 2009, zowel voor reizen per trein als per vliegtuig.