Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met de zomer voor de deur staan de Nederlanders weer op punt om op vakantie te gaan. Deze zomer helpt Avis de vakantiegangers op weg met handige tips voor het huren van een auto.

Avis heeft deze tips opgesteld om bij het huren van een auto zo min mogelijk tijd te verliezen en tegelijkertijd wel alles geregeld te hebben om probleemloos en veilig op pad te gaan.  

Avis adviseert reizigers voordat ze op gaan vakantie de huur van een auto al te regelen. Op de website van Avis kan men aangeven wat voor soort auto en hoe lang de auto gehuurd dient te worden. Ook het regelen van extra benodigdheden zoals een navigatiesysteem en een kinderzitje is mogelijk. Daarnaast is het handig om alvast brandstofzaken en de verzekering online te regelen. Op deze manier zal het huren van auto zo soepel mogelijk verlopen wanneer de vakantieganger de auto komt ophalen bij het verhuurstation.  

Erik Groen, Managing Director Avis Budget Nederland, legt uit: “Het huren van een auto en erop uit gaan, zijn vaak de leukste onderdelen van een vakantie. Het is begrijpelijk dat wanneer vakantiegangers op de plek van bestemming aankomen zij zo snel mogelijk een auto willen huren om de omgeving te ontdekken. Echter mogen enkele zaken bij het huren van een auto niet over het hoofd worden gezien. Dit is de reden waarom Avis een aantal tips heeft opgesteld voor vakantiegangers om de voertuigoverdracht zo snel en makkelijk mogelijk te maken.”

Een andere tip van Avis voor autohuurders is het dubbel checken van alle documenten, zoals de huurovereenkomst, voordat deze wordt ondertekend. Tevens wordt autohuurders aangeraden om nogmaals de verzekering na te gaan en te controleren tegen welke risico’s zij gedekt zijn. Voordat de sleutel overhandigd wordt, is het handig de huurauto eerst te controleren op eventuele schade en te kijken of de status van de huurauto overeenkomt met de beschreven status van de auto door de autoverhuurder. Dit om later misverstanden te voorkomen en zorgeloos te genieten van de vakantie.  

Kijk voor een totaaloverzicht van alle Avis-tips voor het huren van auto op www.avis.nl/huurtips

Over Avis
Avis Rent A Car System, LLC vormt samen met haar dochterondernemingen één van ’s werelds meest bekende autoverhuurbedrijven; met ongeveer 5.100 locaties in meer dan 165 landen. Avis is toonaangevend op het gebied van innovatie van de autoverhuurindustrie en is één van de grootste merken ter wereld als het gaat om klantgerichtheid. Avis is eigendom van de Avis Budget Group Inc. (NASDAQ: CAR) die het merk overal ter wereld op de kaart heeft gezet.