Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vanaf dinsdag 11 juni vindt  de ‘International Gorilla Workshop’ plaats in Apenheul en GaiaZOO. Drie van de vier dagen zullen plaatsvinden in Apenheuls  congrescentrum  ‘De St@art’. De workshop wordt afgesloten in GaiaZOO.

Gorilla-specialisten  van maar liefst 20 nationaliteiten van over de hele wereld komen samen in Apeldoorn om kennis en ervaringen uit te wisselen over de bijzondere apensoort. Apenheul verwacht maar liefst 130 tot 150 internationale gasten.

Nieuwe ondersoort ontdekt
Een bijzondere presentatie  wordt verzorgd door de heer Daniel Mfossa Mbouobouo van het Ebo Forest Research Project. Hij komt vertellen over de Ebo-gorilla. Een waarschijnlijk nieuwe ondersoort onder de laaglandgorilla’s.

Apenheul
Apenheul heeft in het ‘gorilla netwerk’ een bijzondere naam, vooral vanwege de wijze waarop Apenheul zijn gorilla’s huisvest. Een ingenieus binnen verblijf gekoppeld aan een enorm, 1 ha groot gorilla-eiland, is nog steeds onovertroffen in dierentuinwereld. Ook de grootte van de groep is beroemd. Er werden vorig jaar maar liefst 5 gorillababy’s in deze groep geboren. De baby’s vieren binnenkort alweer hun eerste peuterverjaardag.

Meer informatie over Apenheul vind je op www.apenheul.nl