Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In het Nederlands-Duitse grensgebied is veel te zien en te beleven. Het afwisselende landschap biedt een breed dooraderd fietspadennetwerk, historische stadjes, schitterende routes langs meanderende riviertjes en een uitgebreid recreatief en cultureel aanbod! Dit is ontspanning pur sang!


Fraaie fietsroutes
De grensregio pakt royaal uit met prachtige vergezichten, beeldige stadjes, kunst en cultuur. Op de fiets ervaart u pas echt de schoonheid van het landschap. Onlangs zijn er twee grensoverschrijdende toeristische kaarten (nr. 21 en 22) in de bekende reeks van de Falk-kaarten uitgebracht, met elk 13 fiets- en wandelroutes.

Op twee van onze mooiste routes spelen rivieren en cultuur de hoofdrol:

Rivierenroute
Het landschap heeft zich al eeuwenlang gevoegd naar de loop van de rivieren Aa, Berkel, Slinge en IJssel. Dijken bieden een prachtig uitzicht over de weiden, wielen, vennen  en watervogels in de uiterwaarden. De 4 fietsroutes voeren langs molens en kastelen, voorname buitenplaatsen en spannende musea en variëren van 65 tot 170 km. Via overstappunten kunnen zij aan elkaar geregen worden tot lange rondritten.

Kunstwegen/Vechtdalroute en raumsichten
Het schilderachtige Nordhorn in Grafschaft Bentheim en de Overijsselse Hanzestad Zwolle worden door water met elkaar verbonden. Het stroomgebied van de Vecht vormt een prachtig decor voor de 223 kilometer lange Vechtdalroute. Parallel aan de Vechtdalroute loopt de schitterende fietskunstroute 'kunstwegen' met een lengte van 132 kilometer. Geniet van het rivierengebied met een openluchtexpositie van ruim 60 hedendaagse kunstobjecten op strategische plekken in het landschap en maak kennis met de cultuur en natuurhistorie van de streek. In mei 2012 is de kunstroute verder verlengd tot Bad Bentheim en Schüttorf. Dit laatste traject met kunstwerken van internationale kunstenaars heeft de naam 'raumsichten' meegekregen.

De hele zomer staat de grensregio bol van de fietsevenementen:

Van 19 t/m 22 juni 2012 zal de 32e fietsvierdaagse van Markelo plaatsvinden, met afstanden van 20, 30, 45 en 60 km. Markelo ligt in het uiterste westen van Twente, tussen vijf heuvels in een prachtige fietsvriendelijke omgeving.

Sportieve activiteiten, natuur en genieten: 'Fietsen-Sommer 2012' in de regio Borken, nodigt met aantrekkelijke fietstochten uit om te genieten van het Münsterland en omgeving. Wat te denken van een picknick bij de buren of een bezoek aan plattelandstuinen?

Al fietsend over een mooie landelijke route kunnen tuinliefhebbers op 23 en 24 juni  tijdens de 'Gartenträume in Legden' een bezoek brengen aan plattelandstuinen en aan opengestelde tuinen in Legden en Asbeck.

Op zondag, 22 juli 2012 vindt er vanaf 11 uur een kleine volksverhuizing per fiets plaats. Inwoners van het Duitse Bocholt gaan bepakt met hun picknickmand over de groene grens naar de historische boekenstad Bredevoort, terwijl de Nederlandse fietsers richting Bocholt fietsen om daar het gezellige wijnfeest mee te vieren.

De Euregio fiets 4 daagse is al jarenlang een groot succes. De prachtige grensoverschrijdende routes van 25, 40, 60 of 100 km door het Twentse Sagenland en de Grafschaft Bentheim beginnen en eindigen in Denekamp. Wie wil kan elke dag van 14 t/m 17 augustus meefietsen, maar het hoeft niet.

Het laatste weekend van augustus (24 t/m 26 augustus) viert ´s Heerenberg het Mechteld ten Ham weekend. Deze vrouw was een van de laatsten die als heks op de brandstapel landde. Eén van de activiteiten tijdens dit weekend is de 'Heksentour' :  een fietstocht in en om het Montferland.

Handig gratis label bestellen
De diverse grensoverschrijdende fietsroutes over verkeersluwe wegen en fietspaden, kunnen aan de Nederlandse kant van de grens eenvoudig via het genummerde fietsknopennetwerk worden gevolgd of zelf samengesteld. Nieuw is het handige knooppuntenlabel. U vult thuis de nummers in, bevestigt het label aan het stuur en volgt dan gewoon de nummers! Vanaf juli 2012 te bestellen op www.grensbelevenis.nl.

Hier vindt u nog meer tips over fietsevenementen in de grensregio en mooie fietsroutes, inclusief bestelmogelijkheid van kaarten.
De fietskaarten zijn ook verkrijgbaar bij de VVV’s in de grensregio.