Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het One Happy Island is nu nog dichterbij en de tropische sfeer van Aruba proef je zelfs nog voor je op het eiland bent. Het Arubaans Verkeersbureau lanceert namelijk de nieuwe Aruba travel guide app, een interactieve, mobiele app.

Hiermee kunnen reizigers zich op een reis naar Aruba voorbereiden. Met de app zie je in één oogopslag alle parels van het eiland; van de prachtige hagelwitte stranden en azuurblauwe wateren tot culinaire hotspots en het bruisende nachtleven.

Download de app via: http://app.aruba.com/

De gratis app bevat reisinformatie voor zowel nieuwe- als terugkerende bezoekers, geeft tips over bijvoorbeeld waar je het beste kunt logeren, welke restaurants uit te proberen, de absolute must-see plekken en welke activiteiten je op het water kunt doen en welke op het eiland zelf. Daarnaast vindt je in de app ook informatie over de geschiedenis van het eiland en Aruba’s indrukwekkende line-up van internationale evenementen die gedurende het jaar gehouden worden, evenals goede deals en promoties.

Verken het eiland als een ‘ local’
Enkele bijzondere onderdelen van de app zijn de ‘Tips by Locals’-functie waarbij enkele Arubanen hun eigen favoriete plekken en ervaringen delen, een ingebouwde reisroute en de ‘Augmented Reality’-functie. Daarbij zie je direct alle hotspots en restaurants op je telefoon wanneer je het toestel op een bepaald punt richt; te vergelijken met het nemen van een foto. Daarnaast bevat de app ook een wisselkoersrekenmachine, een fooiberekening, rolstoelvriendelijke locaties en belangrijke telefoonnummers.

De Aruba travel guide app is voor alle smartphonehouders met een iPhone en Android-toestel gratis te downloaden en wordt binnenkort ook op de BlackBerry ter beschikking gesteld. De app kan prima zonder internet worden gebruikt, kent geen roaming-tarieven en is beschikbaar in zowel het Engels als het Spaans.

Diversiteit in tropische sferen
Via www.aruba.com kunnen mensen diverse touroperators vinden die reizen naar Aruba aanbieden. Op het eiland kan men zich optimaal vermaken op één van de vele hagelwitte stranden. Daarnaast zijn er volop sportieve mogelijkheden zoals duiken, snorkelen, een seatrek op de zeebodem, wind- en kitesurfen en golfen. Het eiland heeft ook meer dan 200 restaurants. Verder kan men in Oranjestad naar hartenlust winkelen of zich in het bruisende nachtleven storten, om vervolgens heerlijk bij te komen in één van de vele spa’s op het eiland.