Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Belgische luchthaven nu nog beter bereikbaar voor Nederlandse reiziger. Vanaf 10 juni is het makkelijker geworden om naar Brussels Airport (voorheen Zaventem) te reizen.

Met een nieuwe spoorlijn Diabolo, die vandaag officieel geopend is door Koning Albert II van België, wordt de luchthaven verbonden met het Europese spoornetwerk. Vanuit Nederland kan met Thalys tot Antwerpen gereisd worden, daar stapt men over en is het nog een half uur naar station Brussel Nationaal Luchthaven. Daarmee biedt Diabolo aan Thalys en haar reizigers een snellere toegang tot de luchthaven Brussels Airport vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Dat maakt het nog aantrekkelijker om een vakantievlucht vanuit België te boeken.

Voordelen voor de klanten: meer comfort en stiptheid
Concreet zal Thalys vanaf 10 juni dankzij Diabolo 4 minuten tijd winnen. Voor de Thalys-passagiers op weg van Nederland naar Brussel of Parijs zal de tijdswinst op dit ogenblik nog niet voelbaar zijn, maar het comfort zal wel verbeteren. Met deze vier minuten zal de dienstregeling vlotter en soepeler kunnen verlopen, wat de stiptheid van de Thalys-treinen ten goede komt. Thalys International heeft stiptheid steeds zeer belangrijk gevonden en is daarom blij met de voltooiing van het Diabolo-project.

Voor Franck Gervais, ceo van Thalys International, zijn "snelheid en reisgemak de sleutelwoorden voor Thalys, dat van de stiptheid van de treinen en het comfort van de reizigers de belangrijkste prioriteiten maakt. Wij zijn blij met de voltooiing van het Diabolo-project. Dit grote project plaatst de luchthaven van Brussels Airport vandaag in het hart van Europa."

Elk Belgisch Station
Via het callcentre van Thalys en reisbureaus is het mogelijk om in een keer een ticket voor de Thalys en het aansluitende ticket naar Brussels Airport te kopen met de Elk Belgisch Station-optie. Gewone Thalys-tickets zijn ook online verkrijgbaar.

Over Thalys
De hogesnelheidstreinen van Thalys brengen reizigers in 3u18 van Amsterdam naar Parijs, of in 1u53 van Amsterdam naar Brussel. De treinen rijden dagelijks met een snelheid tot 300 km/u tussen de vier Europese steden Parijs, Brussel, Amsterdam en Keulen. In Nederland kunnen reizigers opstappen vanaf Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal. ’s Zomers doet de Zon-Thalys Zuid-Frankrijk aan, en ’s winters brengt de Ski-Thalys wintersporters naar de Franse Alpen.


Thalys is lid van Railteam, een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste Europese hogesnelheids-operators.Voor meer informatie, kijk op thalys.com/nl